Napisano 20 Maj 200915 l Zajmuję się grafiką 2D już od jakiegoś czasu a więc mam już jako taki albumik dzieł. Co po niektóre zamieszczę... Technikę mam taką: Kartka A4 + ołówek + skaner + Photoshop Edytowane 6 Czerwiec 201014 l przez szysia565
Napisano 20 Maj 200915 l drzewko swietne :D a pierwsza praca mistrz :P widac ze sie napracowalas^^ gratulacje ;) a jesli chcialabys uslyszec moje zdanie na temat krytyki toooo :D sugeruje tylko ograniczyc filtry z photoshopa^^ wiecej od siebie :P dawaj wiecej^^ !
Napisano 20 Maj 200915 l A teraz trochę mniej photoshopa, a więcej ołówka: Edytowane 6 Czerwiec 201014 l przez szysia565
Napisano 21 Maj 200915 l No w pierwszym faktycznie widać ogrom pracy - nie wiem tylko co przedstawia obrazek. Drzewko fajne, może nieco nosek "uciekł". Jeżeli chodzi o grafitti troszkę za bardzo "śmierdzi" filtrami z photoshopa i napis na dole zbyt przepalony (białe plamy). Ogólnie masz ciekawe pomysły - dawaj dalej. Pzdr.
Napisano 5 Czerwiec 201014 l Witam. Pora zdjęć centymetry kurzu z mojej teczki który zbierał się tu już od roku. Parę tygodni temu pożyczyłem od kolegi tablet, więc wrzucam com naskrobał. Oto moja pierwsza w życiu martwa natura namalowana na tablecie: Link do oryginalnych rozmiarów: http:// http://img412.imageshack.us/img412/1232/martwa.jpg A to jedne z pierwszych obrazków malowanych na wzór renderków z programu podobnego do Posera: Jak mówię... To są moje pierwsze obrazki w tej technice. Jak sobie kupię tablet to będę malował :) Czekam na Wasze opinie. Edytowane 20 Wrzesień 201014 l przez szysia565
Napisano 7 Czerwiec 201014 l cartoonowe obrazki wychodzą ci lepiej :) robisz zbyt ciemne/odcinające się od reszty cienie, przez co postacie które malujesz wygladają jakby pracowały w kopalni węgla kamiennego
Napisano 7 Czerwiec 201014 l Witam, Pierwsza musiala byc bardzo pracochlonna, dobry detal, tylko szkoda ze zamkniete w ramce. Grafiti mi sie podoba:), choć tak jak juz to poprzednicy zauwazyli, przesyt filtrow. Troche za duzy kontrast miedzy plamami, korona drzewa wyszla bardzo fajnie, ale tlo ma zbyt widoczny filtr ( wiem, powtarzam sie:P), to samo tyczy sie kieliszkow, taki odblask nie pasuje do calosci...
Napisano 15 Lipiec 201014 l Witam! Ołówek na formacie 100 X 70 cm - martwa natura: Oraz olej na putnie, (minimalnie większym niż A4) - Wzorowane na odgrzebanym zdjęciu Malborku:
Napisano 15 Lipiec 201014 l Digital okropny, strasznie brudzisz i anatomię kopiesz niemiłosiernie, za to ostatnia ołówkowa martwa świetna, olej też niezły, jednak zadaszenie zamku jest zdecydowanie za ciemne, przy tak jasnym niebie, jakie odbija się w wodzie dachy powinny mieć delikatne chłodne cienie. pozdrawiam
Napisano 10 Sierpień 201014 l Format trochę większy od A3. Obraz malowałem dla wyjątkowej osoby, więc wyjątkowo się postarałem ;) Błędy są, bo to dopiero drugi obraz olejny w moim życiu:
Napisano 10 Sierpień 201014 l No jak dla mnie to całkiem przyjemny malunek...dom troszkę się kładzie w prawo przez nie-pionowe piony ;) ale to wybaczalne...Jednak bolą mnie drzwi wejściowe które są troszkę nieczytelne i zieleń na której słabo widać kolejne plany. Na pierwszym planie można było się pokusić o większy detal...
Napisano 10 Sierpień 201014 l Fajnie wygląda ten domek. Widać że radzisz sobie z detalami i masz w ręku taki "niespokój" i potencjał do malowania swobodnych ekspresyjnych obrazów. 1.Spróbuj następnym razem zwrócić większą uwagę na temperaturę koloru i bardziej uwydatnić jej różnicę w zależności od stopnia nasłonecznienia poszczególnych miejsc 2.Spróbuj lepiej pokazać róznicę planów. To zależy jeszcze od zacienienia i nasłonecznienia generalnie ale tu gdy masz wszystkie plany wystawione na słońce to różnice planów trzeba pokazać stopnie zdetalizowania. Może niepotrzebnie tak szczegółowo te wszystkie dachówki - może uda się znależć jakiś sposób na pokazanie ich bardziej ogólnie? Tak samo okna w dachu i kominy. Za to więcej detalu w krzakach na pierwszym planie które sobie zupełnie odpuściłeś chociaź są najbliżej ( aczkolwiek podoba mi się sam sposób ich malowania ) 3. Zrezygnowałbym z tego krzaka/drzewa po lewej który w dość infantylny sposób zamyka tą kompozycję w ramkę. Temu budynkowi zdecydowanie przydałoby sie trochę oddechu po lewej stronie! Pozdr!
Napisano 22 Wrzesień 201014 l Olej, tym razem na zagruntowanym papierze (100x70 cm). Malowane z natury.