Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam.

Ostatnio zacząłem bawic się identyfikacją, można powiedziec że to pierwsze próby. Chciałem to dac do działu webart, ale loga raczej przede wszystkim idą do druku itd, więc dałem w wipy.

Jeśli ktoś tworzy logotypy chętnie posłucham, porad, na co zwracac uwagę, co ze sobą łączyc itd.

pierwsze było tak dla wyimaginowanej bubble group, drugie chciałbym dopracowac, lub dojśc do czegoś innego by móc używac to jako swoje logo.

pozdrawiam.

bubblelogo.jpg

logo1v.jpg

Edytowane przez Dmk
  • Odpowiedzi 9
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Rozumiem, że to drugie ma być jak w miniaturce?? Bo troszkę Ci poszło w RGB, ciężko by to było wydrukować. Uważaj przy wysyłaniu takich rzeczy do klientów, bo potem musiałbyś się tłumaczyć klientowi.

IMHO - w pierwszym troszkę za dużo "bąbelków", drugie ładne, ale troszkę jeszcze posiedź nad krzywymi w logo, bo nierówno (czuć nutkę przypadkowości).

Napisano

może wrzuce jeszcze raz, bo chyba link do imageshack sie spaprał

logo1k.jpg

tak tak, robilem w kolorkach rgb, bo akurat te moje na razie na potrzeby www tylko ;)

ps. lepiej by było gdyby, nazwijmy to wszystkie płatki, żeby linia na dole była jednostajna, tzn zeby nie było wybrzuszeń ?

Napisano

Z logami to jest tak że najlepiej przygotować kilka wersji, wtedy można powiedzieć które lepsze, które gorsze - tak samo do klienta...,

1 nie podoba mi się, a 2 całkiem przyjemne, ale pokombinuj - zrób jakieś różne wariacje :D

Napisano

1. paskudne

2a. ładnie kształtem, paskudnie kolorem

2b. teraz już całkiem ładnie :) choć na napisie zrezygnowałbym z gradientu, tylko jednolity kolor, bo te czarne E z prawej dziwnie wygląda - tak będzie po prostu czytelniej

Napisano

W pierwszym nie powinno byc 'squad'??? Co do reszty to rozsadniej byloby uzywac maksymalnie 2 kolorow czcionki, lub 2 innych czcionek z podobnej grupy aby wyroznic tekst. Mozesz nawet pogrubic jeden wyraz lub jak dobrze zrobiles w pierwszym zmienic wielkosc liter. Zwroc uwage ze jak wyroznisz poszczegolne wyrazy tylko innym kolorem to w druku kolorowym moze byc ok, ale w czarnobialym moze byc juz mniej czytelne - ART EYE DESIGN bedzie odczytywane jako ARTEYE DESIGN - Co to znaczy arteye???

W pierwszym logu te cienkie linie moga zaniknac przy malutkiej wersji loga, gdzies na ulotce czy czyms takim, to samo z fontem z BUBBLE na literach B moze sie skaszanic. Jeszcze co do pierwszego loga to bąbelki sa z natury przypadkowe i nie ukladaja sie w symetryczne wzory i nie maja tych samych rozmiarow . Te z lewej wygladaja jak atomy lub cos takiego i malo kojaza sie z bankami:)