NeotiX Napisano 25 Maj 2009 Napisano 25 Maj 2009 (edytowane) Natchniony świetnymi modelami naszego forumowego strażaka postanowiłem sam coś wydłubać. Wybór padł na 203mm Howitzer M1931 (B-4) przede wszystkim dlatego, że są łatwo dostępne i dobrze zrobione blueprinty oraz bardzo szczegółowe zdjęcia, dzięki czemu nie będę musiał ślęczeć nad wyszukiwaniem szczególików. Fakt, że działo robi wrażenie było kryterium drugoplanowym. Co do samego modelu. Nie mam za wiele czasu więc powoli (hobbistycznie) co weekend coś tam dorabiam, przerabiam lub robię od nowa. Póki co minęły dwa weekendy (po kilka h dziennie) i etap prac prezentuję poniżej. Wszelkie opinie oczywiście mile widziane. Jeśli coś jest nie tak to wytykać palcami, a ja w miarę możliwości będę starał się to poprawiać. P.S. Pierwszy render to efekt prac pierwszego weekendu. Edytowane 30 Maj 2009 przez NeotiX
kliment woroszyłow Napisano 26 Maj 2009 Napisano 26 Maj 2009 (edytowane) forumowy strażak chciałby zobaczyć fotke pierwowzoru jesli to mozliwe :) Edit: OK juz wiem. Brzydal, bede wpadał ;) Edytowane 26 Maj 2009 przez kliment woroszyłow
NeotiX Napisano 30 Maj 2009 Autor Napisano 30 Maj 2009 Taki mały update. Jeszcze kilka dupereli i układ jezdny będzie gotowy.
NeotiX Napisano 30 Maj 2009 Autor Napisano 30 Maj 2009 (edytowane) Scenki jako takiej jeszcze nie planowałem bo chcę najpierw skończyć sam model. Jak będzie gotowy i laptop będzie dawał radę to się i o scence pomyśli :] Póki co prezentuję wstępnie skończony układ jezdny. Jutro, chociaż można by rzec, że dzisiaj zabiorę się na ramę nośną i może to wreszcie jakoś zacznie wyglądać :D Edytowane 31 Maj 2009 przez NeotiX
mileS Napisano 31 Maj 2009 Napisano 31 Maj 2009 No , ładnie idzie tylko miejscami widziałbym więcej ostrych krawędzi bo jakoś miękko się wydaje .
Rekomendowane odpowiedzi