Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam pytanie. chcę zacząć pracować nad nowym projektem, a mianowicie noir'owym komiksie. Plan ogólnie jest taki: chcę stworzyć w blenderze, miejsca, pomieszczenia i przedmioty których będę używał w tym komiksie. Później obróbka renderów w programie do grafiki 2D. Sprawdzalem, efekt jest zabójczy. Styl noir to mniej więcej skupienie się na światłocieniu, bez dodatkowych kolorów itp. Wszystko ok tylko jest jeden problem a są nim postacie. Szukam programu niedrogiego lub free w którym można tworzyć postacie i ustawiać je w różnych pozach. Jest taki program jak pozer, ale aby posiadać dodatkowe ubrania trzeba płacić sporą kasę za ich produkcje i ściagnięcie. To nie jest rozwiązanie ponieważ sam chcę ich ubierać. Po 5 dniach walki z poserem i stworzonymi przezemnie ubraniami poddałem się. Przeczytałem wszystkie możliwe tutoriale po angielsku i niestety ubrania nie przylegają do odpowiednich miejsc, a pozatym wychodzą takie cyrki że masakra. Czy jest jakiś program do tworzenia postaci oprócz Poser, make human i daz 3d ? Bardzo mi zależy na tym, lub czy możecie podać jakis link do polskich tutoriali tworzeniu ubarń dla posera?

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 11,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic