Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

proszę o pomoc. widziałem kiedyś wyrenderowana scenę jako sama siatka. Czyli wszystko co było w pomieszczeniu ( łóżko, krzesła) bwygladały jak naszkicowane ołówkiem)

fajny efeke

czy ktoś wie jak to robic w maxie?

pozdrawiam'

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Siema!

Efekt renderowanej siatki można również uzyskać w ten sposób:

- Material Editor

- Shader Basic Parameters -> zaznaczyć "Wire" i "2-Sided"

- Extended Parameters -> Wire -> zmienić "Size" w razie potrzeby

Pozdrawiam,

sker

Napisano

chodzi ci pewnie o material overlay. zakladasz szary material na wszystko dodajesz sky lighta wlaczas cienie i powinno dzialac pod Scanlinem. w Mentalu troche innaczej bo skylighta nie supportuje chyba.

Napisano

guru co to za pierdoly?

po pierwsze: material overlay? chyba override

po drugie: to co piszesz nie ma nic wspolnego z renderowanie siatki obiektu

po trzecie: od kiedy to mental nie supportuje skylighta?

tak wogole to badger moglby laskawie podac wiecej szczegolow no ale trudno bede tez strzelal ogolem:

jesli pokazanie krawedzi to w vray'u vrayedgesTex mozna wrzucic np do diffuse

w scanline jak i dla mentala jesli sie nie myle to mozna wrzucic do diffuse mape gradient ustawic typ na solid i suwakiem tak dociagnac by jeden kolor byl szerszy a drugi wezszy pozniej dac faced w standart material i powinno cos wyjsc (taka siatka nie bedzie wszedzie o tej samej grubosci ale bez scpejalnych shaderow to chyba lepiej sie nie da)

jesli natomiast chodzi ci o kreskowkowy styl (twoj post jest tak niezrozumialy ze do konca nie wiadomo o co ci chodzi) to w vrayu np vratoon a dla scanline InkPaint. W mentalu mozna tez dac contour shadera.

Napisano

Easy man:D. Z pamieci pisalem takze racja override:P (gafa). A ze skylightem mialem ostanio problemy w mentalu takze poprostu mi go nie widzial widocznie to jakis bład ze strony maxa. Zaraz sprawdze helpie az.

A pozatym odpowiadalem na pytanie w sprawie tego "rysowania ołówkiem".Czy to o to chodziło??

[ATTACH]63748[/ATTACH]

No a ty sam nie wiesz o co typowi jeszcze dokladnie chodzi takze to co mi przyszlo pierwsze do glowy.

Napisano
guru, link jest w trzecim poście, zapoznaj się.

Wiem jak sie siatke robi bez jaja:P. szkicowanie ołowkiem mnie zmyliło