badger_1 Napisano 26 Maj 2009 Napisano 26 Maj 2009 proszę o pomoc. widziałem kiedyś wyrenderowana scenę jako sama siatka. Czyli wszystko co było w pomieszczeniu ( łóżko, krzesła) bwygladały jak naszkicowane ołówkiem) fajny efeke czy ktoś wie jak to robic w maxie? pozdrawiam'
Miłosz3ds Napisano 31 Maj 2009 Napisano 31 Maj 2009 http://jg3d.blogspot.com/2009/02/how-to-create-wireframe-material-with-v.html Nie wiem, czy to wygląda jak naszkicowane ołówkiem, ale masz materiał siatki, do V Ray'a. Pozdrawiam też:)
sker Napisano 1 Czerwiec 2009 Napisano 1 Czerwiec 2009 Siema! Efekt renderowanej siatki można również uzyskać w ten sposób: - Material Editor - Shader Basic Parameters -> zaznaczyć "Wire" i "2-Sided" - Extended Parameters -> Wire -> zmienić "Size" w razie potrzeby Pozdrawiam, sker
guru Napisano 1 Czerwiec 2009 Napisano 1 Czerwiec 2009 chodzi ci pewnie o material overlay. zakladasz szary material na wszystko dodajesz sky lighta wlaczas cienie i powinno dzialac pod Scanlinem. w Mentalu troche innaczej bo skylighta nie supportuje chyba.
Temporal Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 guru co to za pierdoly? po pierwsze: material overlay? chyba override po drugie: to co piszesz nie ma nic wspolnego z renderowanie siatki obiektu po trzecie: od kiedy to mental nie supportuje skylighta? tak wogole to badger moglby laskawie podac wiecej szczegolow no ale trudno bede tez strzelal ogolem: jesli pokazanie krawedzi to w vray'u vrayedgesTex mozna wrzucic np do diffuse w scanline jak i dla mentala jesli sie nie myle to mozna wrzucic do diffuse mape gradient ustawic typ na solid i suwakiem tak dociagnac by jeden kolor byl szerszy a drugi wezszy pozniej dac faced w standart material i powinno cos wyjsc (taka siatka nie bedzie wszedzie o tej samej grubosci ale bez scpejalnych shaderow to chyba lepiej sie nie da) jesli natomiast chodzi ci o kreskowkowy styl (twoj post jest tak niezrozumialy ze do konca nie wiadomo o co ci chodzi) to w vrayu np vratoon a dla scanline InkPaint. W mentalu mozna tez dac contour shadera.
guru Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 Easy man:D. Z pamieci pisalem takze racja override:P (gafa). A ze skylightem mialem ostanio problemy w mentalu takze poprostu mi go nie widzial widocznie to jakis bład ze strony maxa. Zaraz sprawdze helpie az. A pozatym odpowiadalem na pytanie w sprawie tego "rysowania ołówkiem".Czy to o to chodziło?? [ATTACH]63748[/ATTACH] No a ty sam nie wiesz o co typowi jeszcze dokladnie chodzi takze to co mi przyszlo pierwsze do glowy.
mkeruj Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 guru, link jest w trzecim poście, zapoznaj się.
guru Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 guru, link jest w trzecim poście, zapoznaj się. Wiem jak sie siatke robi bez jaja:P. szkicowanie ołowkiem mnie zmyliło
Rekomendowane odpowiedzi