Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hello jestem bloody :) lat 18 itd... na poczatek powiem ze nigdy nie mialem zadnej stycznosci z ta \"forma artystyczna\" ... jakies 5 dni temu internetowy kolega bogus podal mi linka do forum i do paru ciekawych tutoriali , strasznie mnie zafascynowalo to jak praca powstaje \"z niczego\" , pozniej przeszedlem do tematu speedpainting ogladnolem wszystko co tam sie znalazlo potem zlukal mnostwo linkow do tutoriali ... no i sprobowalem cosik naszkicowac na komputerze a pozniej pokolorowac ... zamieszczam te bardziej udane prace :)

powiem ze jestem z nich dumny chociaz wiem ze jest w nich mnostwo bledow , mam nadzieje ze te najwazniejsze zostana mi wytkane waszymi paluszkami .

rekakolor.GIF

zocha.jpg

kubek2.jpg

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

wiec temat i nadmiar kilo w jednym poscie :) szeryfie to sie nie powtorzy ...

a teraz bym poprosil o krytyke dotyczaca czegokolwiek :d

wiem ze lubicie mowic antykwariat itd.. i macie racje ale moglibyscie mnie nakierowac w odpowiednim kierunku pokazac najwazniejsze bledy itd...

a zaraz ktos doda same bledy :D to poprosze o najwazniejsze a do wachowej lektury to siegam ale w weekend bo w tygodniu za duzo czasu nie mam zreszta jak wszyscy

misiekhc

ty to masz dar motywowania :)

Napisano

bloody: generealnie zaczynasz od złej strony; musisz zacząć od samego początku, poczytaj o co w tym wszystkim chodzi kup ksiązki o rysowaniu ... jest tego pełno w księgarniach; zobaczysz, że po tygodniu ćwiczeń z książką w dłoni efekty będą totalnie różne o tych które nam dzisiaj prezentujesz; jeśli nie chce ci się kasy wydawać a znasz co nieco angielski to polcam książki loomisa, które możesz znaleźć na stronie:

http://www.fineart.sk

... dla mnie rewelacja, nie tylko uczy rysunku, ale i sposobu myślenia; sam osobiście jadę na tych książkach od dłuższego czasu a przeczytałem zaledwie niewielką część :( wolno mi to idzie ... eeech.

rysunek wymaga dużo cierpliwości i wytrwałości - tylko wtedy widzisz jakiś efekt; gdy już dojdziesz do jako takiej wprawy, a wszyscy wokół będą ci mówić, że jest nieźle to dawaj pracki na forum, zasięgniesz tu opinii ludzi którzy też w tym siedzą, szybciej wyłapią niedociągnięcia i może poradzą co dalej.

do lektury ... powodzenia :)

Napisano
  • Autor

dzudzu dziekuje .... zerwe pare nocek na lekture widze :) ...

_______

n/c

Napisano

misiekhc: napij sie meliski, przejdz sie na spacer, bo jak widac siedzenie przed kompem Ci nie sluzy.

Bloody: kup jakas knige o rysowaniu, zlap olowek w garsc i cwicz. Masz takie braki w podstawach, ze szkoda czasu na wymienianie bledow.

Napisano
  • Autor

w piatek cos wyporzycze moze wczesniej ... a jesli chodzi o te rysuneczki to byly takie cwiczonka olowkiem pozniej jesli to tak mozna nazwac pokolorowalem to ;)... przepraszam ze sie z tym wyposcilem ale jak juz wyzej napisalem nigdy nie mialem z tym stycznosci a jak mi zaczelo co nieco wychodzic (wg.mnie) to mnie zaczela cieszyc praca na komputerze bardziej od jakiegos grania itd...

Napisano
  • Autor

aj... tak sobie gadam z bogusiem :) i mi pisze po co wklejales ta pilke ... :) wiec sprostuje to nie jest pilka a zoska wiec zrobilem fotke i wyglada mniej wiecej tak www.play.republika.pl/zocha2.jpg

Napisano

Posprzątałem tu pare postów, ludzie prosze, troche kultury.

bloody: prosiłem o zmiane tematu. Wyedytuj 1 post tego wątku.

Co do pracek, myśle ze drug i dzu dzu powiedzieli juz wszystko co trzeba :)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

chcialem zmienic nazwe tematu ;) ale nie moglem nigdzie znalezc tej opcji ...

Napisano

Bloody, masz potencjal, ale niestety, moj drogi musisz duzo, duzo cwiczyc:) Niestety nie ma opcji zmiany tematu wcisnij \'Edycja\' i wpisz nowy.

Napisano

jak ta takie male obeznanie z grafiką to moze byc ta ręka ale reszta to juz beeee