Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Skoro taki wysyp gitar ostatnio, coś i mnie podkusiło żeby spróbować wymodelować swoje wiosło.

th_84214_mod1_122_258lo.JPGth_84216_mod2_122_497lo.JPGth_84212_mod3_122_99lo.JPG

Edytowane przez halset

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Uhu... Zapowiada się ładnie. Najpierw popatrzę jak to robią mistrzowie, a potem zabiorę się za własna gitarę jeszcze raz... W każdym razie życzę powodzenia. I czekam na upy :)

Napisano
  • Autor

Ostatnio nie za bardzo miałem czas dłubać więc nic się nie działo z modelem. Dzisiaj przysiadłem i skończyłem gryf i główkę. Tak to się prezentuje na dzień dzisiejszy:

th_95447_mod10_122_116lo.jpgth_95449_mod11_122_429lo.jpgth_95452_mod8_122_25lo.jpgth_95455_mod9_122_635lo.jpg

Napisano
  • Autor

Jeden, naprawdę szybki renderek - brakuje jeszcze paru materiałów, tekstura ścian już jest inna, nad podłogą i słupami pracuję jak mam czas.

th_66558_02_122_3lo.jpg

Napisano

A może zamień kolejność? Na pierwszym planie gitara z mnóstwem detali, a w tle ta paczka? Strasznie ciemno poza tym - nie widać tych wszystkich dynksów, nad którymi się namodziłeś :)

Napisano
  • Autor

Przed chwilą trochę poklikałem i oto rezultat na dzisiaj:

th_37857_05_122_491lo.jpg

Nie do końca wiem co się dzieje z tym cieniem na kolumnie, jak i dlaczego render jest jakby lekko rozmyty (?). Czekam na cenne rady i krytykę :)

Napisano
  • Autor

Hmm, u mnie na kompie to wygląda ok, za to na innym kompie rzeczywiście jest ciemno, czyli wychodzi na to że wina monitora. A jak teraz? Lepiej czy podciągnąć jeszcze?

th_20279_06_122_395lo.jpg

Napisano

jest jedno najlepsze rozwiazanie, ktore zreszta ktos juz napomnial, zamien miejscami gitare i piec wsadz w ten kat bedzie wypas!!! :D

gitarka zlapie odbicie pieca, a piec tak czy siak bedzie widoczny, nie ma refleksji....

ps: a sprobowal bys dac kamere w sposob taki jakby lezala na ziemi(moze i byl taki zamiar, ale sproboj dac jeszcze nizej, jestem bardzo ciekaw co by wyszlo :D)

Napisano
  • Autor

Wolę ich nie zamieniać miejscami, kompozycyjnie tak jest lepiej, wygodniej no i już nie chce mi się przerabiać kabla ;) Dorobię jeszcze może pasek, etykietę do piwa i finito. Kamera prawie już leży na ziemi, obniżę jeszcze niżej jak mówisz i spróbuje się różne ujęcia.

Chodzi mi o to teraz czy oświetlenie jest ok, czy dalej za ciemno. Wolałbym żeby ktoś napisał zanim wyciągnę finalne rendery :)