halset Napisano 30 Maj 2009 Napisano 30 Maj 2009 (edytowane) Skoro taki wysyp gitar ostatnio, coś i mnie podkusiło żeby spróbować wymodelować swoje wiosło. Edytowane 31 Maj 2009 przez halset
Gość szysia565 Napisano 31 Maj 2009 Napisano 31 Maj 2009 Uhu... Zapowiada się ładnie. Najpierw popatrzę jak to robią mistrzowie, a potem zabiorę się za własna gitarę jeszcze raz... W każdym razie życzę powodzenia. I czekam na upy :)
halset Napisano 10 Czerwiec 2009 Autor Napisano 10 Czerwiec 2009 Ostatnio nie za bardzo miałem czas dłubać więc nic się nie działo z modelem. Dzisiaj przysiadłem i skończyłem gryf i główkę. Tak to się prezentuje na dzień dzisiejszy:
halset Napisano 25 Czerwiec 2009 Autor Napisano 25 Czerwiec 2009 Jeden, naprawdę szybki renderek - brakuje jeszcze paru materiałów, tekstura ścian już jest inna, nad podłogą i słupami pracuję jak mam czas.
Badyl Napisano 26 Czerwiec 2009 Napisano 26 Czerwiec 2009 A może zamień kolejność? Na pierwszym planie gitara z mnóstwem detali, a w tle ta paczka? Strasznie ciemno poza tym - nie widać tych wszystkich dynksów, nad którymi się namodziłeś :)
halset Napisano 12 Lipiec 2009 Autor Napisano 12 Lipiec 2009 Przed chwilą trochę poklikałem i oto rezultat na dzisiaj: Nie do końca wiem co się dzieje z tym cieniem na kolumnie, jak i dlaczego render jest jakby lekko rozmyty (?). Czekam na cenne rady i krytykę :)
rallyman Napisano 13 Lipiec 2009 Napisano 13 Lipiec 2009 popieram badyla, gitara bardzo słabo widoczna
halset Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Napisano 13 Lipiec 2009 Hmm, u mnie na kompie to wygląda ok, za to na innym kompie rzeczywiście jest ciemno, czyli wychodzi na to że wina monitora. A jak teraz? Lepiej czy podciągnąć jeszcze?
halset Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Napisano 13 Lipiec 2009 No to jeszcze jedna próba na niskich ustawieniach :/
plasti Napisano 13 Lipiec 2009 Napisano 13 Lipiec 2009 jest jedno najlepsze rozwiazanie, ktore zreszta ktos juz napomnial, zamien miejscami gitare i piec wsadz w ten kat bedzie wypas!!! :D gitarka zlapie odbicie pieca, a piec tak czy siak bedzie widoczny, nie ma refleksji.... ps: a sprobowal bys dac kamere w sposob taki jakby lezala na ziemi(moze i byl taki zamiar, ale sproboj dac jeszcze nizej, jestem bardzo ciekaw co by wyszlo :D) 1
halset Napisano 14 Lipiec 2009 Autor Napisano 14 Lipiec 2009 Wolę ich nie zamieniać miejscami, kompozycyjnie tak jest lepiej, wygodniej no i już nie chce mi się przerabiać kabla ;) Dorobię jeszcze może pasek, etykietę do piwa i finito. Kamera prawie już leży na ziemi, obniżę jeszcze niżej jak mówisz i spróbuje się różne ujęcia. Chodzi mi o to teraz czy oświetlenie jest ok, czy dalej za ciemno. Wolałbym żeby ktoś napisał zanim wyciągnę finalne rendery :)
Rekomendowane odpowiedzi