Scott_ Napisano 31 Maj 2009 Napisano 31 Maj 2009 (edytowane) Cześć Wszystkim Mam na imię Piotrek i od stosunkowo niedawna zajmuję się rysunkiem. Max3d śledziłem juz od jakiegoś czasu, no i w końcu postanowiłem założyć sobie teczkę;) Mam nadzięję, że razem z Wami moja nauka będzie szła dużo sprawnniej;) Na początek kilka prac malarskich. Są to szybkie szkice malowane olejami. Szkic jabłuszka - węgiel jakieś tabletowe szkice i takie dwa obrazki w komiksowym stylu. Ten drugi to taki mega speed, co zresztą widać;) No i na koniec 2 wipy No i to byłoby chyba na tyle. Będę wdzięczny za każdy komentarz;) Edytowane 31 Maj 2009 przez Scott_
emmilius Napisano 31 Maj 2009 Napisano 31 Maj 2009 Pierwszy art bardzo dla mnie przyjemny. Może trochę bryła siada w okolicy ust w zacienionym miejscu. Dawaj więcej bardziej skończonych prac. Pzdr.
telthona Napisano 1 Czerwiec 2009 Napisano 1 Czerwiec 2009 no, w pracach olejnych widać, że masz cierpliwość do malowania :) moim zdaniem Twój postęp to będzie po prostu kwestia wprawy.
Scott_ Napisano 1 Czerwiec 2009 Autor Napisano 1 Czerwiec 2009 Hej, wielkie dzięki za odzew! Emmilius - racja, trochę bryła mi się schrzaniła, ale już nic nie poprawiałem, bo to w końcu szkic;) Telthona - Dzięki;) Te oleje to są moje początki dopiero... Niedługo zabieram się za coś naprawdę dużego i ambitnego. Na pewno pokażę na forum;) Wrzucam jeszcze mój przeterminowany autoportret;) Zdjęcie w sumie zrobione w dosyć kiepskim ujęciu, ale mam tylko takie. Jutro wskoczę do pracowni i zrobię normalniejsze;D
miriam Napisano 1 Czerwiec 2009 Napisano 1 Czerwiec 2009 Witam Na Forum Oleje całkiem, całkiem, natomiast warto przysiąść nad poprawą szkiców, smarując kolejny, poszukaj sobie książek o rysunku/malarstwie, Ćwicz, i wstawiaj. //pozdr.
Scott_ Napisano 1 Czerwiec 2009 Autor Napisano 1 Czerwiec 2009 Dzięki, Miriam. Co do szkiców - cały czas w wolnych chwilach je popełniam. Mam tylko mały problem z ich pokazywaniem, bo nie mam skanera;/ Nie mam teraz też zbytnio kasy, więc stać mnie jedynie na coś takiego: http://www.allegro.pl/item641716229_skaner_zamegacenesprawdz_gwpisemna_4800x9600.html I właśnie zastanawiam się nad zakupem. Wiem, że ten Medion to nie będzie Plustek, czy Canon, ale myślę, że zawsze lepsze cuś takiego niż aparat. Mam rację? Poniżej wrzucam jeszcze taki baaardzo szybki szkic, który poszedł w jakieś 5 minut. Później jeszcze próbowałem nakładać kolor, ale straszna lipa wyszła i stwierdziłem, że nie warto już tego kończyć.
Rekomendowane odpowiedzi