Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

heya

aktualnie chce sobie kupic jakis w miare dobry monitor, ktory posluzy mi kilka lat..no i zastanawiam sie ktory bylby dla mnie lepszy czy eizo czy nec...

dlatego tez prosze Was o pomoc...

sprzet ten glownie bedzie mi sluzyl do malowania...i robienia jakichs tam projektow okladek plakatow typo..itp..

acha..moze ktos zna jakies dobre i pewne sklepy...gdzie mozna w miare tanio dostac ten sprzet...zawsze lepiej zaoszczedzic te pare stowek ;)

pozdro i z gory dzieki wielkie za wszelkie wskazowki rady itp :)

linki:

http://www.eizo.com/products/lcd/s2431w/index.asp

http://www.trustedreviews.com/monitors/review/2007/08/28/NEC-MultiSync-LCD2470WNX/p1

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hej,

coś ten nec ze starej serii.

Ja kupiłem sobie tydzień temu neca MS P221W, co prawda mniejsza rozdziała i sam monitor, ale polecam :)

Jedna wada to sterowniki do kalibracji które nie instalują sie na xp 64. ale to pierdoła.

Napisano
  • Autor

!Ewert: tez sobie go w koncu kupilem....zal mi bylo wydac te 4 tysiace na eizo ;)

wiec zakupilem tego neca..no i fakt faktem niezly sprzet :]

pozdro

Napisano

Ale wypadałoby go skalibrować. Mój miał lekkie tendencje do zielenienia pewnych szarości. :)

Napisano

Spyder ma nowe oprogramowanie od paru miesięcy. :)

Nawet na win7 działa tip top.

Napisano

kurde, miałem iiyamme i wszystkim to odradzam! Najgorsze monitory pod słońcem !

Napisano

Szczerze mówiąc mam właśnie ten model i jakoś nie mam powodu do narzekań, po drugie o ile dobrze pamiętam to EIZO we FLEXach ma właśnie TN /bodajże matryce SAMSUNGA lub Hitachi/ z dodatkową funkcją podbicia. Cóż EIZO to EIZO :). Ja tam mam 2 monitorki jeden na PVA i jeden TN szczerze mówiąc po strojeniu różnic znacznych nie widać. Kasiorka zaoszczędzona poszła w kompa ;D.

Jeśli wybierać pomiędzy w/w modelami to EIZO.

jeszcze mały edit: alternatywa ;) w postaci tego modelu Dell UltraSharp 2408WFP w rozsądnej cenie.

//Pozdr.

Edytowane przez miriam

Napisano
  miriam napisał:

jeszcze mały edit: alternatywa ;) w postaci tego modelu Dell UltraSharp 2408WFP w rozsądnej cenie.

never again... straszny przepał kolorów, żarówa że hej, miałem to w pracy i wymienili mi na lg w2600hp a ten dell poszedł na 3D, efekt jest taki że kupiłem sobie tego lg tez do domu, w pracy i domu uzywam do malowania i jest git, wystarczająco za tą cene.

Napisano

Też słyszałem o Dellach, że oczo...bne, mam ten Eizo, jest jasny i nie oślepia, dla mnie bomba, pisałem już tu gdzieś o nim. I nie jest na TN na pewno.