Rogal Napisano 3 Czerwiec 2009 Share Napisano 3 Czerwiec 2009 Siemano, mam taki mały problem iż przy modelowaniu mam bardzo mało FPS i strasznie się tnie max. Oto screen http://ifotos.pl/uploaded/144928.jpg wywaliłem już widok siatki to troszeczkę pomogło, ale nadal mam coś w granicach 6-7 fps. Pragnę dodać, że dzieję się tak tylko na tej scenie, na innych jest wszystko ok. Co tak bardzo może obciążać komputer? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 3 Czerwiec 2009 Share Napisano 3 Czerwiec 2009 Taka scenka nie powinna sie ciac nawet na atari. Zrob Merge zawartosci do nowej czystej sceny i zobacz czy bedzie dalej cielo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rogal Napisano 3 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2009 (edytowane) Merge to znaczy co i jak to zrobić? Edit: Dobra już wiem. Zrobiłem merge, mam jakieś 20 fps, ale po 5 min znowu jest 6-7. Ma ktoś jakiś pomysł czemu mam tak mało tych fps? Edytowane 3 Czerwiec 2009 przez Rogal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 http://max3d.pl/forum/showpost.php?p=733731&postcount=55 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rogal Napisano 4 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2009 Niby pomogło, ale jak przesówam jakiś obiekt to strasznie tnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eddy__ Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 w innych aplikacjach 3D też tak jest ? gry/programy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rogal Napisano 4 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2009 Nie, tylko w max i jeszcze lepiej, że tylko na tej scenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_SAN Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 Moze ktorys, model jest trefny? Tez tak kiedys mialem. Jakas wymodelowana puszka niby była ok, ale zamulała totalnie viewporta - gdy ją usunałem momentalnie fpsy poszły w górę. Kasuj pokolei deski (obiekty) i badaj sytuacje płynności, aż trafisz na ten trefny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi