Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Postanowiłem w końcu założyć własną teczkę 2D- liczę na konkretną i konstruktywną krytykę ze strony bardziej doświadczonych;] Są to prace rysunkowe, które powoli mam zamiar wcielać w portfolio.

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witaj :D tak z organizacyjnej strony powiem, że wygodniej się przegląda prace, jak wrzucasz je gdzieś na serwer a potem wklejasz je do postu jako obrazek.

No ale nie o tym miałam ... :)

Widzę, że jesteś dobrym kopistą: z partii drugiej archanioł wydaje mi się znajomy :)

Najbardziej podoba mi się ten wojownik: bardzo świetne środki wyrazu użyłeś żeby ukazać ekspresję i dynamizm postaci. Myślę że rozwijałbyś się super grybyś właśnie szedł w kierunku tego wojownika.

Babka zrobiona piórkiem też jest fajna, ale chyba skan za bardzo Ci ją wyostrzył i za duży kontrast sie zrobił, bo nie widać subtelniejszych pociągnięć.

No nic, czekam na ciąg dalszy :)

Napisano
  • Autor

Dzięki;] Te kopie to pewnie jak się domyślasz, mój trening nad cieniowaniem, anatomią człowieka i kreską, ponieważ nie urodziłem się z długopisem w ręku;] Jeśli chodzi o moje własne projekty od początku do końca to mam tutaj coś takiego:

- Projekt na prośbę sąsiada:

Truskull_by_Wafflosa.jpg

- Pierwszy smok jakiego rysowałem:

dragon_beta_by_Wafflosa.jpg

Tamten na górze również mojego projektu ;]

Póki co pracuję nad projektami rzeczy użytkowych by portfolio na studia jakoś się prezentowało.

ps. zdjęcia wrzuciłem już normalnie

Napisano
  • Autor

ii kolejny portret, który mimo mojego wysiłku dalej mnie nie przekonuje. Jakieś wskazówki odnośnie mojej dalszej działalności rysowniczej?

Audrey_by_Wafflosa.jpg

Napisano

hmm Pozwól sobie na więcej swobody. Nie wykańczaj tak prac, nie rób takiej równej obramówki na około każdego obiektu. Polecam kopiowanie innych, staraj się w trakcie tego podpatrzeć jak inni konstruują obiekty (wyciągają bryłę, detal itp) albo sięgnij do książek loomisa (o ile znasz angielski ;) ).

Napisano
  • Autor

oto taka mała zabawa photoshopem, kumpel prosił mnie o projekt loga, a że siedzę w warunkach w których nie mam jak rysować to bawię się photoshopem

Napisano
  • Autor

uuu w cholerę dawno mnie tu nie było i wrzucam jakieś nowości, powoli rozwijam się... oceńcie sami ;d

graffiti_graphic_bw_color_by_wafflosa-d31c2ph.jpg

The_Devil_by_Wafflosa.jpg

school_comic_pt_3_by_wafflosa-d2ytqqt.jpg

Napisano
cholernie dluga droga przed toba, ale dasz rade;]

kurcze czemu mi nikt tak nigdy nie powiedział :

sorry za offtop

co do prac to rysuj rysuj rysuj z naturki ćwicz czytaj ( i nie używaj tych okropnych filtrów "rysujących " xD

Napisano

Jest trochę lepiej, ale jedna rada z mojej strony: nie rozmywaj tak tego wszystkiego, lekkie ślady pędzla wyglądają lepiej niż takie zesmudżowane pracki. ;)