Napisano 7 Czerwiec 200915 l Witam. Postanowiłem w końcu założyć własną teczkę 2D- liczę na konkretną i konstruktywną krytykę ze strony bardziej doświadczonych;] Są to prace rysunkowe, które powoli mam zamiar wcielać w portfolio.
Napisano 7 Czerwiec 200915 l Witaj :D tak z organizacyjnej strony powiem, że wygodniej się przegląda prace, jak wrzucasz je gdzieś na serwer a potem wklejasz je do postu jako obrazek. No ale nie o tym miałam ... :) Widzę, że jesteś dobrym kopistą: z partii drugiej archanioł wydaje mi się znajomy :) Najbardziej podoba mi się ten wojownik: bardzo świetne środki wyrazu użyłeś żeby ukazać ekspresję i dynamizm postaci. Myślę że rozwijałbyś się super grybyś właśnie szedł w kierunku tego wojownika. Babka zrobiona piórkiem też jest fajna, ale chyba skan za bardzo Ci ją wyostrzył i za duży kontrast sie zrobił, bo nie widać subtelniejszych pociągnięć. No nic, czekam na ciąg dalszy :)
Napisano 7 Czerwiec 200915 l Autor Dzięki;] Te kopie to pewnie jak się domyślasz, mój trening nad cieniowaniem, anatomią człowieka i kreską, ponieważ nie urodziłem się z długopisem w ręku;] Jeśli chodzi o moje własne projekty od początku do końca to mam tutaj coś takiego: - Projekt na prośbę sąsiada: - Pierwszy smok jakiego rysowałem: Tamten na górze również mojego projektu ;] Póki co pracuję nad projektami rzeczy użytkowych by portfolio na studia jakoś się prezentowało. ps. zdjęcia wrzuciłem już normalnie
Napisano 8 Czerwiec 200915 l Autor ii kolejny portret, który mimo mojego wysiłku dalej mnie nie przekonuje. Jakieś wskazówki odnośnie mojej dalszej działalności rysowniczej?
Napisano 8 Czerwiec 200915 l hmm Pozwól sobie na więcej swobody. Nie wykańczaj tak prac, nie rób takiej równej obramówki na około każdego obiektu. Polecam kopiowanie innych, staraj się w trakcie tego podpatrzeć jak inni konstruują obiekty (wyciągają bryłę, detal itp) albo sięgnij do książek loomisa (o ile znasz angielski ;) ).
Napisano 6 Sierpień 200915 l Autor oto taka mała zabawa photoshopem, kumpel prosił mnie o projekt loga, a że siedzę w warunkach w których nie mam jak rysować to bawię się photoshopem
Napisano 1 Listopad 201014 l Autor uuu w cholerę dawno mnie tu nie było i wrzucam jakieś nowości, powoli rozwijam się... oceńcie sami ;d
Napisano 1 Listopad 201014 l cholernie dluga droga przed toba, ale dasz rade;] kurcze czemu mi nikt tak nigdy nie powiedział : sorry za offtop co do prac to rysuj rysuj rysuj z naturki ćwicz czytaj ( i nie używaj tych okropnych filtrów "rysujących " xD
Napisano 1 Listopad 201014 l Jest trochę lepiej, ale jedna rada z mojej strony: nie rozmywaj tak tego wszystkiego, lekkie ślady pędzla wyglądają lepiej niż takie zesmudżowane pracki. ;)