Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

navigator.th.jpg

Generalnie obrazek jest w wersji finalnej, choć ciekaw jestem o nim opinii. Jest to pierwsza praca, w której zacząłem eksperymentować z warstwami, ich przezroczystością i filtrami.

Program: Micrografx Picture Publisher 7

• Odpowiedzi 4
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

A co myślii o tej pracy autor? Jaki jest sens tego obrazu? Ma jakieś przesłanie jakiś zamysł? Jesteś zadowolony z efektu? Podoba Ci się postać? Uważasz że jest poprawnie narysowana? Tak miała wyglądać czy miała być realistyczna? Tło jest jakąś przestrzenią kosmiczną czy przypadkowymi chlapnięciami żeby zapełnić obszar roboczy?

Co ja widzę: dziwny zdeformowany płaski koleś z filtrem wycinanki zawieszony na płaskim tle o wąskiej palecie z jakimiś filtrami... nic się tutaj nie dzieje, pustawo i nie czuć przestrzeni... przydałoby się też zróżnicowanie kolorów... samo tło jest fajną podstawą do konkretnej pracki bo to co tu widzę wg mnie nie jest jeszcze skończone, a właściwie ledwie zaczęte no ale dlatego na wstępie zasypuje Cię pytaniami żeby wiedzieć co chciałeś osiągnąć to wtedy będę w stanie stwierdzić czy to osiągnąłeś, pozdrawiam i witam na forum i zaznaczam, że tylko wyrażam swoje zdanie i nie chcę w jakikolwiek sposób Tobie dogryźć czy obrazić... :P

Napisano

Na początek, to mój drugi post na tym forum i witam wszystkich użytkowników.

Co do pracy, to zainspirowałem się cyklem "Diuna" Franka Herberta, w którym występują postaci nawigatorów gigantycznych statków kosmicznych.

Na początku miało to wyglądać nieco inaczej, postać miała lewitować w kabinie w kształcie pocisku wypełnionej gazem, który zmieniałby się w rozmaite mgławice. Miało to odpowiadać percepcji nawigatora, który pod wpływem gazu potrafi dostrzegać bezpieczne ścieżki przez przestrzeń kosmiczną i wybiegać w przyszłość.

Zadanie okazało się zbyt trudne dla amatora i umieściłem go w przestrzeni kosmicznej, po prostu.

Co o niej myślę? Jak na jeden z pierwszych poważniejszych eksperymentów z możliwościami programów graficznych bardziej zaawansowanymi niż wybór mazaka to nie jest źle.

Prawdą jest, że mogę się bardziej przyłożyć do postaci. Jeśli chodzi o tło to nie mam pojęcia jak mógłbym zrobić przestrzenny kosmos. Zaś jeśli idzie o kolorystykę to akurat mi taka pasowała, bo gaz - narkotyk, w którym pływa nawigator jest koloru curry, więc utrzymałem obrazek w takiej a nie innej kolorystyce.

Napisano

No i od razu inaczej patrzy się na prackę ;) Mimo to na przyszłość nie obrysowuj tak postaci, ten kontur odcina postać i sprawia wrażenie przyklejonej na tło... no jak wspomniałem tło jest dobre i teraz fajnie by było zastanowić się co dalej z tym zrobić... fajnie, że się inspirujesz diuną, ale przyznam szczerze na pierwszy rzut oka to nie koajrzy się z tym klimatem, kwestia może warsztatu... :P Pokazuj co tam jeszcze skrobiesz to będziemy mogli ocenić ogólnie rozwój :P