deadmaster Napisano 16 Czerwiec 2009 Napisano 16 Czerwiec 2009 Witam Serdecznie Od niedawna używam 3ds max 2009 (jakieś 3-4 tygodnie) i chciałem się dowiedzieć czy rendering ma trwać tak długo czy może jakoś trzeba skonfigurować program? podam może przykład: zrobiłem sobie coś w stylu ciężarówki która jedzie po linii prostej, zatrzymuje się i koniec.(nie używałem do tego Reactor'a, animowałem przy pomocy Auto Key'a) nałożyłem materiały Metallic Paint, a na pracę nałożyłem Daylight. do renderowania używam Mental Ray'a (standardowo w programie jest) poniżej zamieszczam 3 zrzuty z max'a i filmik z tej "animacji" na youtube: Tutaj jest z Daylight: http://www.youtube.com/watch?v=QeoaGVi6EHE "animacja" trwa 10 sekund (w maxie jest to 300 klatek), renderowała się 1 godzinę i 45 minut specyfikacja mojego komputera (jeśli była by potrzebna) Procesor - AMD Athlon X2 DualCore 6000+ Ghz Pamięć RAM - 4 GB 800Mhz (4x1GB) Zasilacz - Tagan 900 Watt Karta Graficzna - GeForce 8800 GTX Ultra Clock 768 MB Płyta Główna - ASUS M2N-E SLI z góry dziękuję za odpowiedź i również z góry przepraszam jeśli nie tutaj powinienem to pisać. Pozdrawiam
pionix Napisano 16 Czerwiec 2009 Napisano 16 Czerwiec 2009 Na moje oko to czas jest ok. Pewnie można by to jeszcze jakoś zoptymalizować ale dało by to może klika - klkanascie minut mniej.
mirach Napisano 16 Czerwiec 2009 Napisano 16 Czerwiec 2009 Ta, czas wydaje sie byc ok. Jak sie lepiej zapoznasz z maxem i mentalem to pewnie bedziesz potrafil go troche zoptymalizowac, ale nie jest zle.
deadmaster Napisano 19 Czerwiec 2009 Autor Napisano 19 Czerwiec 2009 dzięki wielkie:) myślałem że mam coś skopane w programie;/ ale skoro powinno tyle trwać (lub mniej więcej tyle) to okey jakoś to przeboleję:) jeszcze raz dzięki za odpowiedź pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi