mirekbini Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 Witam, dostałem taki projekcik łazienki, z kolorami fliz itd, potrzebuje tylko lepiej oswietlic scenę. W scenie użyłem oświetlenia vray light plane za kamerami oraz sufit. Proszę o porade jak lepiej oświetlic łazienkę która nie ma okien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razor_ Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 Na oświetleniu się nie bardzo znam ale możesz popróbować z IES. Mógłbyś poprawić jeszcze materiał lampy bo za bardzo błyszczy, powinna być raczej bardziej matowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 zwieksz czas otwarcia migawki kamery lub przeslone otworz bardziej. albo poprostu multipler swiatla bardziej zwieksz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szysia565 Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 Owszem, możesz zwiększyć multipler światełka, ale uważaj, aby nie przepalić... A umywalka już jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekbini Napisano 22 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2009 no własnie IESów nie chce dokłac bo miałem juz od tej lampy i mi przepaliło bardziej tą umywalke. Multi tez nie chdce juz zwiekszac za bardzo, no ale cos postaram sie zmienic. poki co dzieki Wam za rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 zwieksz gamme w color mappingu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekbini Napisano 22 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2009 Gamma mam ustawione na 1,0 to do ilu jest dobrze zwiekszyc żeby nie przesadzic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marshall Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 do tylu żeby nie przepalić/żeby ładnie wyglądało :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 ja mam naprzyklad przy swoim oswietleniu dark multip 1.6, bright: 1.8 i gamma 2.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekbini Napisano 22 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2009 :) to w końcu jak lepiej będzie? , Marshall mówi w dół ,żeby było ładnie a heaven w górę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekbini Napisano 22 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2009 aha mam też problem bo zniknęło mi okienko co pokazuje czas renderingu, to co wyskakuje jak zaczyna sie render. Co mogło sie stac i jak go odzyskac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szysia565 Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 Jeśli mówisz o tym okienku na którym pokazuje się obrazek, to zrób tak: Render -> Show last Rendering. Pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekbini Napisano 22 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2009 Nie to okienko co sie pokazuje obrazek, tylko takie okienko co włącza sie razem z renderem i pokazuje jak długo bedzie sie jeszcze renderowało i co można przerwac render. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 pewnie sie gdzies zwinelo. xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekbini Napisano 23 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2009 nic sie nie zwinęło bo nie mam juz tego od prawie 5 miesiecy kolego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 23 Czerwiec 2009 Share Napisano 23 Czerwiec 2009 Sprawdź w zakładce 'Commons' (F10) czy masz zaznaczone 'Rendered frame window' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekbini Napisano 24 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2009 tak mam właczone rendered frame window. Kurcze nie wiem co sie mogło z tym stac, a tak to jest potrzebne, bo gdy chce przerwac render to nie moge :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 24 Czerwiec 2009 Share Napisano 24 Czerwiec 2009 A moze wlacz w zakladce 'frame buffer' (tab 'vray)-> 'enable built-in...' może to coś pomoze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekbini Napisano 25 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2009 niestety to też nie to :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi