Napisano 22 Czerwiec 200915 l Witam, dostałem taki projekcik łazienki, z kolorami fliz itd, potrzebuje tylko lepiej oswietlic scenę. W scenie użyłem oświetlenia vray light plane za kamerami oraz sufit. Proszę o porade jak lepiej oświetlic łazienkę która nie ma okien.
Napisano 22 Czerwiec 200915 l Na oświetleniu się nie bardzo znam ale możesz popróbować z IES. Mógłbyś poprawić jeszcze materiał lampy bo za bardzo błyszczy, powinna być raczej bardziej matowa.
Napisano 22 Czerwiec 200915 l zwieksz czas otwarcia migawki kamery lub przeslone otworz bardziej. albo poprostu multipler swiatla bardziej zwieksz.
Napisano 22 Czerwiec 200915 l Owszem, możesz zwiększyć multipler światełka, ale uważaj, aby nie przepalić... A umywalka już jest...
Napisano 22 Czerwiec 200915 l Autor no własnie IESów nie chce dokłac bo miałem juz od tej lampy i mi przepaliło bardziej tą umywalke. Multi tez nie chdce juz zwiekszac za bardzo, no ale cos postaram sie zmienic. poki co dzieki Wam za rady.
Napisano 22 Czerwiec 200915 l Autor Gamma mam ustawione na 1,0 to do ilu jest dobrze zwiekszyc żeby nie przesadzic?
Napisano 22 Czerwiec 200915 l ja mam naprzyklad przy swoim oswietleniu dark multip 1.6, bright: 1.8 i gamma 2.0
Napisano 22 Czerwiec 200915 l Autor :) to w końcu jak lepiej będzie? , Marshall mówi w dół ,żeby było ładnie a heaven w górę :)
Napisano 22 Czerwiec 200915 l Autor aha mam też problem bo zniknęło mi okienko co pokazuje czas renderingu, to co wyskakuje jak zaczyna sie render. Co mogło sie stac i jak go odzyskac?
Napisano 22 Czerwiec 200915 l Jeśli mówisz o tym okienku na którym pokazuje się obrazek, to zrób tak: Render -> Show last Rendering. Pozdrawiam ;)
Napisano 22 Czerwiec 200915 l Autor Nie to okienko co sie pokazuje obrazek, tylko takie okienko co włącza sie razem z renderem i pokazuje jak długo bedzie sie jeszcze renderowało i co można przerwac render.
Napisano 23 Czerwiec 200915 l Autor nic sie nie zwinęło bo nie mam juz tego od prawie 5 miesiecy kolego
Napisano 23 Czerwiec 200915 l Sprawdź w zakładce 'Commons' (F10) czy masz zaznaczone 'Rendered frame window'
Napisano 24 Czerwiec 200915 l Autor tak mam właczone rendered frame window. Kurcze nie wiem co sie mogło z tym stac, a tak to jest potrzebne, bo gdy chce przerwac render to nie moge :(
Napisano 24 Czerwiec 200915 l A moze wlacz w zakladce 'frame buffer' (tab 'vray)-> 'enable built-in...' może to coś pomoze.