Gość Mishael Napisano 31 Marzec 2004 Napisano 31 Marzec 2004 Z gry Star Wars: The Phantom Menace chciałbym wyciągnąć muzyke, jednakże pliki te są zapisane w dziwnym formacie .icm przez co nie mogę otworzyć jej w żadnym odpowiednim programie ;/ Jeżeli ktoś wie jak to zrobić, bo wiem że jakoś można :) to proszę o szybką odpowiedź. Otóż dźwięki są mi niezbędne do filmiku który robie - ala star Wars :) pozdrawiam Mishael
Lucas Napisano 31 Marzec 2004 Napisano 31 Marzec 2004 Podepnij mikrofon, otwórz rejestrator dźwięku, włącz nagrywanie i odpal gierkę:D, powycinać odpowiednie fragmenty możesz później, polecam programik Cool Edit Pro:).
Orion Napisano 31 Marzec 2004 Napisano 31 Marzec 2004 Resource Hacker prawdziwa kopalnia, a właściwie kilof do wydobywania różnych rzeczy z różnych gier. A jak nie to pochodź po stronkach gry. Maniacy napewno już napisali dekompilatory do tej gry.
blood_brother Napisano 31 Marzec 2004 Napisano 31 Marzec 2004 A co z prawami autorskimi????:P Pozdro[piwo]
Orion Napisano 31 Marzec 2004 Napisano 31 Marzec 2004 No oczywiście to było tylko do zastosowań domowych :)
Siegmar Napisano 31 Marzec 2004 Napisano 31 Marzec 2004 hej! jak masz sb live, to ustaw w programowym mixerze opcje nagrywania \"what you hear\" potem wlacz jakis recorder, wejdz do gry ... poczekaj na muzyczke ... jak sie skonczy, to wyjdz i zapisz to co nagrales .. do obrobki i wycinki zdecydowanie polecam Sonic Foundry Sound Forge ... pozdrawiam
Gość Mishael Napisano 31 Marzec 2004 Napisano 31 Marzec 2004 Originally posted by Siegmar hej! jak masz sb live, to ustaw w programowym mixerze opcje nagrywania \"what you hear\" potem wlacz jakis recorder Akurat tak się składa, że mam sb live :) tylko nie ma żadnego specjalnego programu do nagrywania dźwięków ;/ Jedynie mikrofon gdzieś tam leży sobie... :P U kumpla probowałem nagrywać różne odgłosy na mikrofonie, np. - dźwięk miecza świetlnego.... ale po prostu nie lapało, albo beznadziejnie nagrało;/ dlatego teraz szukam dźwięków w internecie albo po grach :D
Yansen Napisano 7 Kwiecień 2004 Napisano 7 Kwiecień 2004 Jak masz SB Live to masz wszystko co trzeba na płycie - tej ze sterownikami - nazywa się to bodaj SBWare - czy jakoś tak - ta metoda będzie lepsza bo nie będzie szumów. Oczywiście jak się uda Resource Hacker\'em albo czymś innym to by był miód.
Lucas Napisano 7 Kwiecień 2004 Napisano 7 Kwiecień 2004 Ogólnie ta opcja \"What you hear\" jest w podstawowym oprogramowaniu do SB czyli Audio HQ.
Rekomendowane odpowiedzi