Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Z gry Star Wars: The Phantom Menace

chciałbym wyciągnąć muzyke, jednakże pliki te są zapisane w dziwnym formacie .icm przez co nie mogę otworzyć jej w żadnym odpowiednim programie ;/

Jeżeli ktoś wie jak to zrobić, bo wiem że jakoś można :) to proszę o szybką odpowiedź. Otóż dźwięki są mi niezbędne do filmiku który robie - ala star Wars :)

pozdrawiam Mishael

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Podepnij mikrofon, otwórz rejestrator dźwięku, włącz nagrywanie i odpal gierkę:D, powycinać odpowiednie fragmenty możesz później, polecam programik Cool Edit Pro:).

Napisano

Resource Hacker prawdziwa kopalnia, a właściwie kilof do wydobywania różnych rzeczy z różnych gier. A jak nie to pochodź po stronkach gry. Maniacy napewno już napisali dekompilatory do tej gry.

Napisano

hej! jak masz sb live, to ustaw w programowym mixerze opcje nagrywania \"what you hear\" potem wlacz jakis recorder, wejdz do gry ... poczekaj na muzyczke ... jak sie skonczy, to wyjdz i zapisz to co nagrales .. do obrobki i wycinki zdecydowanie polecam Sonic Foundry Sound Forge ... pozdrawiam

Napisano
Originally posted by Siegmar

hej! jak masz sb live, to ustaw w programowym mixerze opcje nagrywania \"what you hear\" potem wlacz jakis recorder

Akurat tak się składa, że mam sb live :)

tylko nie ma żadnego specjalnego programu do nagrywania dźwięków ;/

Jedynie mikrofon gdzieś tam leży sobie... :P

U kumpla probowałem nagrywać różne odgłosy na mikrofonie, np. - dźwięk miecza świetlnego.... ale po prostu nie lapało, albo beznadziejnie nagrało;/ dlatego teraz szukam dźwięków w internecie albo po grach :D

Napisano

Jak masz SB Live to masz wszystko co trzeba na płycie - tej ze sterownikami - nazywa się to bodaj SBWare - czy jakoś tak - ta metoda będzie lepsza bo nie będzie szumów. Oczywiście jak się uda Resource Hacker\'em albo czymś innym to by był miód.

Napisano

Ogólnie ta opcja \"What you hear\" jest w podstawowym oprogramowaniu do SB czyli Audio HQ.