Napisano 25 Czerwiec 200915 l Witam Nałożyłem sobie zdjęcie w Material Editor i teraz chcę otexturowac sobie jednego boxa,ale gdzy chce nałozyć texturę na boxa to nie moge bo funkcja Assing Material jest wyłączona: Jak ja włączyć? Z góry dziękuje za pomoc.
Napisano 25 Czerwiec 200915 l mapy nie nadasz na obiekt, w materiale musisz w kanale diffuse dać ta bitmape i ten materiał na obiekt dopiero
Napisano 25 Czerwiec 200915 l nie możesz nałożyć tekstury bezpośrednio na obiekt, musisz ją przypisać do kanału diffue jakiegoś materiału i ten materiał dopiero możesz nakładać na obiekty. czytajcie FAQ ludziska, czytajcie helpy, to nie boli...
Napisano 26 Czerwiec 200915 l Autor Dzięki za pomoc.Teraz to mam kolejny problem, mianowicie chciałbym aby textura była 1na całym boxie, a ona jest podzielona na kilkadziesiąt, zmieniałem rozmiar textury i nic dalej to samo. Chciałbym, żeby to DB 12000 było tylko jedno.
Napisano 26 Czerwiec 200915 l uvmap z Modifier List, nazywa się to mapowanie warto poszukać na forum informacji i w Helpie maxa
Napisano 26 Czerwiec 200915 l johny3d: czy ty czytasz czasami co ci ludzie piszą? czytaj helpa programu, tam masz zawarte wszystkie odpowiedzi na takie pytania.
Napisano 26 Czerwiec 200915 l Autor mrkrzysiek dzięki, tweety postaram się juz nie zadawać takich pytań