Napisano 2 Lipiec 200915 l Chciałbym zrobić fontannę jednak jestem totalnie początkującym. Korzystałem z tego tutka http://max3d.pl/tut.php?id=82 . Nie jest dla mnie jasne tworzenie przekroju przez fontannę. Wiem jak narysować linie ale nie wiem co dalej. Proszę o pomoc !
Napisano 2 Lipiec 200915 l narysuj przekrój fontanny a później użyj modyfikatora lathe. aha... nie napisałeś w jakim sofcie pracujesz? max? blender czy też inny?
Napisano 2 Lipiec 200915 l Autor 3Ds max 2009 i jeszcze czy mógłbyś podać (dojście) do tego modyfikatora ?
Napisano 2 Lipiec 200915 l Jest tam gdzie wszystkie modyfikatory, na liście po prawej jak zaznaczysz obiekt, rozwijasz liste i szukasz
Napisano 4 Lipiec 200915 l Autor A Jeszce jedno pytanie o co chodzi z tym ( Następnie obracamy go wokół osi przechodzącej przez prawy bok by otrzymać taki loft ) mógł by mi ktoś powiedzieć jak to zrobić ? i jeszcze jedno skąd mogę to mieć Particle+ ? Edytowane 4 Lipiec 200915 l przez Bayeux
Napisano 5 Lipiec 200915 l Jeżeli masz już narysowany zarys to klikasz na ten zarys potem wchodzisz na modifi i szukasz modyfikaora LATHE. A PARTICE są tam gdzie bryły tylko wciskasz strzałkę i rozwijasz na PARTICLE SYSTEM.