batonx Napisano 5 Lipiec 2009 Napisano 5 Lipiec 2009 co wybrać? Intel Core i7 920 2,66 GHz AMD Phenom II Quad-Core 955 3,2GHz a może jest coś lepszego w podobnej cenie? dzieki!
claude Napisano 5 Lipiec 2009 Napisano 5 Lipiec 2009 (edytowane) nie jestem znawcą ale mam zamiar niedługo składać nowego kompa i skłaniam się ku Intel Core i7 920 2,66 GHz ma większe możliwości OC Edytowane 5 Lipiec 2009 przez claude
marmon Napisano 5 Lipiec 2009 Napisano 5 Lipiec 2009 procki może i są w podobnej cenie, ale już płyty pod nie oraz odpowiednie pamięci już nie ;) minimum na i7,mobo,ram to 2500 zł aż do 3500 zł amd zamknie się w 2k max Jak kupujecie i7 920 2.66GHz to tylko rewizja D0 -lepiej się kręci...
batonx Napisano 5 Lipiec 2009 Autor Napisano 5 Lipiec 2009 właśnie zamierzam na dniach złożyć całego nowego kompa, następna wymiana nie będzie szybko więc interesuje mnie dobry sprzęt. Jestem w stanie wydać więcej ale jeżeli nie będzie znaczącej poprawy pracy to sami wiecie...:)
streaker Napisano 5 Lipiec 2009 Napisano 5 Lipiec 2009 Obydwa się świetnie kręcą, i choć i7 już nie straszą ceną samych procesorów, jak na początku, to odbijają to sobie na chipsetach, przez co mobo są drogie. AMD złożysz taniej, choć z i7 da się trochę więcej wyciągnąć. Ja brałbym AMD.
hkropinski Napisano 5 Lipiec 2009 Napisano 5 Lipiec 2009 wszystko zależy od tego ile chcesz wydac pieniędzy na resztę hardware. jeżeli kupno i7 920 wraz z droższym mobo niż w przypadku phenoma nie jest dla Ciebie problemem powinieneś brać i7, ale tak jak wyżej zostało napisane - TYLKO REWIZJA D0! pozdrawiam
Traitor Napisano 5 Lipiec 2009 Napisano 5 Lipiec 2009 Stracilem zaufanie do AMD, intel to jednak intel. Procki maja kopa nie w tyle w teorii ale w realu. Polecam I7
marmon Napisano 5 Lipiec 2009 Napisano 5 Lipiec 2009 Stracilem zaufanie do AMD, intel to jednak intel. Procki maja kopa nie w tyle w teorii ale w realu. Polecam I7 Okej spoko WIadomo że i7 to najszybszy procek na rynku Ale teraz patrząc na wydajność/cena CAŁEJ PLATFORMY (proc,mobo,ram,...) zestaw z i7 może wyjść 2-3 tysiące drożej, a nie koniecznie ta cena jest warta wydajności oprócz drogich płyt oraz pamięci (triple channel) najleży doliczyć chociażby poteżny zasilacz oraz b.dobre chłodzenie procka, bo bez OC to możesz być nie zadowolony - tak czy siak koszta rosną Jeśli nie patrzyć na cene to wybór jest dość oczywisty... natomiast jeśli mamy ograniczone środki to warto się zastanowić jakie mamy potrzeby i konkretnie pod nie składać zestaw zbędnie nie przepłacając wybierając najlepszy towar wydajność/cena. a widział ktoś w akcji tego phenoma? :) http://pclab.pl/art37173-6.html -przejżyj sobie ten test
batonx Napisano 5 Lipiec 2009 Autor Napisano 5 Lipiec 2009 dzięki, chyba jednak zdecyduję się na tego AMDma, a resztę kasy dorzucę na lepszy monitor.. różnicę i tak będę miał znaczną, bo siedzę teraz na 1 rdzeniu ;)
Traitor Napisano 5 Lipiec 2009 Napisano 5 Lipiec 2009 One core?:) O stary, no to roznice napewno odczujesz:) hm, Co do poteznego zasilacza to bym sie spieral gdyz ja jade na 450W (w tym karta GF8800 ktora beirze 200W), czterema napędami i nic jeszcze nie wywalilo. Wiatrak w sumie boxowy.
Rekomendowane odpowiedzi