Bayeux Napisano 6 Lipiec 2009 Share Napisano 6 Lipiec 2009 Ostatnio próbowałem zrobić model człowieka korzystałem z tego tutka http://max3d.pl/tut.php?id=73 jednak nie wiem jak się wytłacza. Mógłby mi ktoś powiedzieć jak to się robi albo dał jakiegoś tutka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielik93 Napisano 6 Lipiec 2009 Share Napisano 6 Lipiec 2009 Pobaw sie 'extrude' ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bayeux Napisano 6 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2009 Extrud to jedyne wyjście czy da się to robić jeszcze inaczej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bayeux Napisano 6 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2009 Gdy wszystko wyextrudowałem i wziąłem opcje Meshsmooth wyszło mi takie coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielik93 Napisano 6 Lipiec 2009 Share Napisano 6 Lipiec 2009 A pokaz siateczke ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bayeux Napisano 6 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2009 Wydaje mi się że wiem co źle zrobiłem zrobiłem jeszcze raz jak będzie tak samo to prześle siatkę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bayeux Napisano 6 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2009 Zrobiłem jeszcze raz tym razem samą nogę i nadal to samo ;/ tu siatka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 6 Lipiec 2009 Share Napisano 6 Lipiec 2009 Pewnie są błędy w siatce. Nałóż modyfikator STL check i kliknij ptaszka przy check, i po kolei wybieraj u góry różne typy błędów. Powinno zaznaczyć na czerwono gdzie masz błąd w siatce. Potem powiedz lub pokaż jakie błędy znalazło, albo wymodeluj te obszary od nowa. Ewentualnie Weld modifier pomoże, jeśli tam np. są rozłączone ścianki. Tutorial który wybrałeś dotyczy wersji Max 1.2, teraz jest już chyba wersja 10, czyli jakieś 10 lat w przód, mogło się coś zmienić. Może poszukaj tutoriala do jakiejś aktualniejszej wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bayeux Napisano 6 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2009 Nie widziałem żadnych tutków dla nowszych wersji o modelowaniu człowieka. Spróbuje zrobić to co napisałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bayeux Napisano 6 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2009 Zdaje mi się że nic nie znalazło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tob01 Napisano 6 Lipiec 2009 Share Napisano 6 Lipiec 2009 nie masz tam otwartych chamferow? wrzuć plik max albo export w .3ds na jakis upload najlepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bayeux Napisano 6 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2009 A co to chamfer ? A ten model zaraz wstawię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bayeux Napisano 7 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2009 Tu jest link http://chomikuj.pl/Gucio_007?inbox=1 do modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielik93 Napisano 7 Lipiec 2009 Share Napisano 7 Lipiec 2009 Nie wiem jak ty to robiles ale to wyglada jak bys poprostu ulozyl to z kilkunastu boxow. Calos musi byc polaczona. Miedzy kolejnymi wytloczenimi nie moze byc zadnych scianek. Jesli masz czas i checi to poogladaj sobie jakiegos tutka np http://www.3dtotal.com/team/Tutorials_3/Box_modeling_video_tutorial/Box_modeling01.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 7 Lipiec 2009 Share Napisano 7 Lipiec 2009 Polecam opanować ogólnie modeling na innych tutkach niekoniecznie człowieka. A potem ten wątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bayeux Napisano 7 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2009 Wiem już o co chodzi robię teraz drzewko BonZai i wiem jak już to łączyć. Dzieki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi