Napisano 10 Lipiec 200915 l Mam małe pytanie,gdyż jestem uczącym się programu 3ds max 10 i nie wiem jak zrobić, żeby np. gdy wstawiam jakąś figurę albo coś w tym rodzaju (tubę) to mam tą figurę wypełnioną kolorem, a chcę mieć tylko linie,żebym mógł modelować.Co mam włączyć/wyłączyć żeby widział tylko linie/zarys tego przedmiotu/figury Za odp z góry dziękuję i proszę o wyrozumiałość
Napisano 11 Lipiec 200915 l Wlacz sobie w viewporcie edged faces, lub wireframe to bedziesz mial tylko siatke obiektu, nie wiem czy o to Ci chodzilo ale mam nadzieje ze tak pozdro.
Napisano 11 Lipiec 200915 l Tak dla uściślenia to prawym przyciskiem myszy na nazwę viewportu (czyli np. Perspective) i wtedy dopiero pokazują Ci się te opcje (czyli "edges faces" itp.). Pozdrawiam, Mariusz.
Napisano 11 Lipiec 200915 l F3. A w wolnej chwili F1 :) No, F1 - dziś o 14.00 kwalifikacje, a jutro o tej samej porze wyścig - pamiętaj ;)
Napisano 11 Lipiec 200915 l Dziękuję wszystkim za chętną pomoc:P Już jest tak jak powinno:) Chociaż myślę, że to nie będzie mój pierwszy i ostatni problem, ale czas pokaże. Dziękuję za odpowiedź, miłego dnia życzę