Creator Napisano 13 Lipiec 2009 Napisano 13 Lipiec 2009 (edytowane) Siemka!!! Witam w swoim śmietniku. Będę tu wrzucał swoje speedy i różne testy. Na razie będzie w trywialnej formie, ale powoli będę stronkę rozbudowywał, żeby miało to ręce i nogi. Co do animacji tu prezentowanych: -są to "szkice"/speedy; -mam świadomość błędów, mimo to zachęcam do komentowania; -nie poprawiam ich już, chyba że coś mnie natchnie, ale raczej wątpię; Ok zaczniemy od "Wspinaczki": -Około 12h roboty, łącznie z modelowaniem czekanów itp. -Pseudo woda wygenerowana na automacie z fluidów Blendera. -Rig Generi for Blender -końcówka niedorobiona bo już się trochę znudziłem i nie miałem weny ;) Vimeo: http://www.vimeo.com/5574725 DivX: http://www.vertexgenerator.eu/szkicownik_anim/001_wspinaczka/001_wspinaczka.html Pozdrawiam Edytowane 13 Lipiec 2009 przez Creator
sly Napisano 13 Lipiec 2009 Napisano 13 Lipiec 2009 "Zawartość video/divx obsługiwana jest przez wtyczkę . Czy chcesz pobrać tę wtyczkę teraz?" Nie.
gonre Napisano 13 Lipiec 2009 Napisano 13 Lipiec 2009 "Zawartość video/divx obsługiwana jest przez wtyczkę . Czy chcesz pobrać tę wtyczkę teraz?" Tak, z ciekawości w którą stronę podąża DivX. Animka dobra jak na szkic, całkiem przyjemna. Jest historia i reżyseria, więcej niż standard. Doczepić można się do montażu, trochę chaotyczny. Dodał bym detale, wbijanie czekanów, może stopę, czy zbliżenie twarzy. Powodzienia, wytrwałości.
Creator Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Napisano 13 Lipiec 2009 Dzięki :) Już poprawiłem linki. Na VIMEO też wrzuciłem. Co do montażu to wolna amerykanka była, skleiłem z renderów jakie miałem. Nad innymi ujęciami też myślałem, ale zabrakło motywacji ;) Co do DivX WebPlayer'a, to bardzo ciekawe rozwiązanie. Łatwy w implementacji na stronę i jakość filmów wysoka, małym kosztem wielkości plików. Niestety jak widać trzeba plugin instalować, co niektórych od razu odrzuca ;) Nie dziwie się bo sam nie lubię mieć tysiąca wtyczek które mulą przeglądarkę. Player już jest dłuuugi czas na "rynku" więc myślałem, że jest już w miarę rozpowszechniony. Widziałem jeszcze parę darmowych playerów flashowych, ale nie ukrywam że flv mnie nie satysfakcjonuje w 100% :P
Creator Napisano 30 Lipiec 2009 Autor Napisano 30 Lipiec 2009 Dzięki :) Nieeee miałem prosty szkic w głowie do ostatniej mini bitwy, który wykonałem po czasie, wiec wylądował tutaj. W pierwotnej wersji miał się tylko wspinać i ciągnąc za sobą linkę.
Rekomendowane odpowiedzi