pressenter Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 Witam, mam scenę, która normalnie waży 300MB, nie powinno to być dużo dla mojego komputera, już takie robiłem, więc troszkę się zdziwiłem jak zaczął niemiłosiernie zamulać. Postanowiłem wszystko z niej wywalać po kolei i patrzeć co z nią nie tak... . Jak widać, nawet gdy już nie ma żadnych obiektów, i material editor jest wyczyszczony, scena nadal waży 44MB. Ktoś jest w stanie mi to wytłumaczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 Wytłumaczyć nie potrafię, ale kiedyś miałem podobnie i pomogło zmergowanie samych obiektów bez materiałów itd. do czystej sceny. (oraz zapis w inne lokalizacji, tak samo bitampy etc. i o dziwo przestał mi zamulać ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 A spróbuj całą scenę zapisać przez Save As... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi