Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Od dawna nie pisalem na forum czas to zmienic...Znalazlem chwile na zaktualizowanie a raczej zalozenie nowego portfolia czy po prostu strony z moimi pracami.

oto link do strony: www.jakubszczesniak.cba.pl

Btw.Moze ktos poleci jakis darmowy hosting w rodzaju cba tylko bez reklam:)

pozdrawiam

Kuba

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Niestety nie wygląda to najlepiej:

1. menu bardzo słabo widoczne i nieciekawe (w pierwszej chwili myślałem, że to błąd php)

2. miniaturki prac trochę za małe, nie widać co przedstawiają

3. brakuje jakiegoś skryptu-galerii (otwieranie każdego zdjęcia w nowym oknie jest dość męczące)

4. animacje IMO powinny być w formie animowanej (bo w końcu to jest tutaj oceniane)

Jedyne co mi się podoba to zmieniający się top w zależności od działu i duża czcionka w nim użyta.

Napisano
  • Autor

O dziekuje za komentarz.Konkret:)Wszystko to co napisales chcialbym zeby wlasnie na tej stronie bylo tylko nie potrafilem tego zrobic:) szczegolnie mowie o skrypcie galerii bo to mi tez sie wydaje bardzo upierdliwe to ze trzeba za kazdym razem wylaczac okno:).Animacje nie sa animowane dlatego ze jeszcze nie powstaly:) sa tylko do nich concepty.

pozdrawiam

Kuba

Napisano

do galerii uzyj shadowboxa najlepiej w wersji 2, w php napiszesz skrypcik ktory automatycznie moze ci pobierac obrazki, zrobic miniatury, i podlinkowac

Napisano
  • Autor

Dzieki wielki za podpowiedz bo wlasnie w tym zakresie(skrypty) jestem cienki jak barszcz:)

Napisano

Mimo ze mistrzem, ani nawet srednio zaawansowany nie jestem, to jutro sprobuje napisac.

Napisano

Tutaj masz slimboxa:

http://www.digitalia.be/software/slimbox2

Działa pod wszystkimi przeglądarkami, można też go dowolnie konfigurować, poprzez kod CSS. Na stronie jest też instrukcja jak zainstalować. Jakbyś miał jakieś pytania to wal śmiało - korzystam z niego i jestem zadowolony.