phatum32 Napisano 25 Lipiec 2009 Share Napisano 25 Lipiec 2009 (edytowane) Czesc wam wszystkim po dluzszej przerwie ... chce zaczac tak jakby od nowa prace z maksem bo wczesniej sie nie przykladalem i olewalem. Popatrzylem sobie na kuchnie wloskie i looknalem fajna wiec postanowilem zrobic cos na wzor tego. Narazie zaczynam i jest narazie malo ale zawsze cos... pozdro ... licze na komenty Edytowane 2 Sierpień 2009 przez phatum32 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielik93 Napisano 25 Lipiec 2009 Share Napisano 25 Lipiec 2009 Jak narazie nie ma za wiele co komentowac. Widac same boxy. Wydaje mi sie ze za ta szafka wychodzaca mogl bys postawic jakis nieiwele wyzszy morek. Wedlog mnie wygladalo by to cekawiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 25 Lipiec 2009 Share Napisano 25 Lipiec 2009 trochę za mało, ale widać już że proporcje leżą, szczególnie, okropni wysokiego sufitu czekam na więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 25 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2009 (edytowane) Siemanko ... wrzucam przed snem takiego upka malego ... material podlogi dla picu .. Pozdro Edytowane 25 Lipiec 2009 przez phatum32 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 26 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2009 Tak samo jak wczoraj przed snem daje upa ... sprobowalem z materialami ... oczywiscie nie wszystkimi ale chcialem miec zarys tego co bedzie. To czerwone cos to bedzie obrusik... co wy na to?? co byscie zmienili badz dodali ?? czekam na komenty ... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielik93 Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 Fajne drzewko. Ten obrusik cos nie wyszedl za dobrze. Zlew za duzy troche. Piec w tym miejscu tez mi sie osbiscie nie podoba. Lampa nad nim po jakims czasie bedzie wygladac tandetnie. NIe ma t moim zdaniem zastosowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 a mnie się podoba wszystko oprócz: ogromnej lampy paneli podłogowych zupełnie(według mnie) nie pasujących do kuchni no i tej czerni na szafkach, według mnie lepszy był by normalny pospolity srebrny materiał pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 27 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2009 (edytowane) ale ja to robie z projektu ;p http://kuchnie.excellent.com.pl/index.php?t=5 to jest stron z kuchniami .. wezcie sobie kolekcje exclusive i wybierzcie plana a potem plana 5. Sam jestem zdziwiony rozkladem niektorych rzeczy, lodowi nie ma, ogolnie dziwnie ;p;d a obrusik prowizorka, z co do projektu to troche u mnie za kolorowo chyba nie ?? Edytowane 27 Lipiec 2009 przez phatum32 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szysia565 Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 A może jakieś listwy przypodłogowe dodaj? Jakieś włączniki światła, kontakty... Łyso troszku po lewej stronie. No i obrus do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 tak czy siak te panele nie pasują ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szysia565 Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 Co prawda to prawda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 27 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2009 no ok ... dzieki szysia za przypomnienie ;p;d oczywiscie zrobie wylaczniki kontakty i inne duperele... co moza zrobic po lewej zeby nie bylo tak pusto ?? panele zmienie oczywiscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielik93 Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 Jakis dywan. Moze gdzies miejsce na lodowke znajdziesz jakis stol i krzesla moze by sie tez przydaly. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 27 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2009 mam juz pomysl zeby w miare zapelnic lewa stronke ... dorobie sciane ktora bedzie laczyc sie z tym syificikiem i ziemia i tam umiesze wlaczniki swiatla ... z dywanem moze byc roznie bo nie umiem laadnego zrobic ale pokombinuje, moze nawet sie naucze ... stol i krzesla raczej nie ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 27 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2009 jakie panele proponujecie ?? ciemne czy jasne raczej ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stormwind Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 kamera jest za wysoko i wydaje mi sie ze krzywo, ustaw ja na polowie wysokosci pomieszczenia, prostopadle do sciany w obu osiach, tj tak aby target byl w na tej samej wysokosci. ustaw tez os kamery na srodku czarnych mebli lub tej sciany za nimi, poprawi ci to proporcje kadru, a lampa nie bedzie tak zaslaniac szafek. Ten element pod szufadami za bardzo odbija, daje wrazenie ze szafka lewituje a pod nie jast nieskonczonosc, daj mu wiecej glossa lub troche mniej odbic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 30 Lipiec 2009 Share Napisano 30 Lipiec 2009 w miniaturce wyglada kozacko ;) :P na poczatek wymodeluj wszystko co ma byc w scenie , potem pobaw sie swiatlem , potem materiały jeden po drugim , nie wszystkie naraz i region render jak to wyglada , i jedziesz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 30 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2009 dzieki wszystkim ... ale aktualnie brak czasu na nowe rzeczy ... prawdopodobnie jutro upek ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 2 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2009 Dlugo mnie nie bylo i raczej duzo sie nie zmienilo ... postanowilem zmienic calkowicie podloge bo chcialem zobaczyc jak to wyglada. Dalem marmur a z tylu na scianie cegle... dodalem tez ta sciane z boku. Kuchnia jeszcze bez pradu jest ale to zrobie dzisiaj ;d daje renderek. Co sadzicie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 2 Sierpień 2009 Share Napisano 2 Sierpień 2009 podłoga taka sobie, strasznie rozmazana(według mnie nie pasuje), i brakuje kilku materiałów jak np na automacie do kawy pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 2 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2009 wiem ze tam materialu nie ma ... czyli podloga znowu inna .. .moze doradzicie cos ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielik93 Napisano 2 Sierpień 2009 Share Napisano 2 Sierpień 2009 Moze jakies plytki. Na ta cegle dodaj jakiegos bumpa bo teraz jakos za plaskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 2 Sierpień 2009 Share Napisano 2 Sierpień 2009 Moimm zdaniem powinienes zmienić calkowicie kamere dac ją blizej tak aby kadr byl mniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 2 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2009 bump na ceglach jest tylko go zwieksze ... z kamera zobacze jak to bedzie wygladac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 5 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2009 siemanko wszystkim ... musiscie mi pomoc. Mianowicie jak zrobic dobrze wygladajace kafelki. Z bumpem probowalem i wychodzilo ale nie ma ladnych tekstur kafelek ... doradzcie co moge zrobic albo jaka pdloge zrobic ??? z gory dzieki, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 5 Sierpień 2009 Share Napisano 5 Sierpień 2009 Ile byś nie zmieniał modeli i kolorów w tej scenie, to nic nie poprawi. Nawet najfajniejszy model ze złym materiałem i na słabym renderze wygląda do bani. Wyluzuj z modernizacją, weź się za to, co najbardziej kuleje, bo od pierwszego testu nic się nie zmieniło. Jeśli jest marny render, to choćby materiał był z kosmosu, nie będzie dobrze wyglądał. Każda podłoga będzie źle wyglądała, bo całość źle wygląda. A tak - nawalisz tam obiektów, displaca i poly, a potem powiesz że ci komp czasowo z testami nie wyrabia i przechodzisz do następnej pracy, której też nie dokończysz. Fajnie, że ktoś pisze że ujęcie nie jest super, ale przy tym co widać na ujęciu to mały pikuś. A jak już się czepiać projektu: 1. Czy w tej kuchni aby na pewno jest wszystko co powinno być dla zapewnienia jej funkcjonalności? 2. Jaka jest powierzchnia pomieszczenia, i czy jest łączone z innym? Poproszę rzut z góry. 3. Czy przewidziałeś jakiś sztuczne oświetlenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phatum32 Napisano 5 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2009 nie no ok ... nie chce sie klocic ale zobacz sobie na tej stronce http://kuchnie.excellent.com.pl/index.php?t=5 kuchnie plana 5 i powiedz mi czy tam jest lodowka ... nie ma wiec nie robie ... chce zrobic tylko ujecie kuchni ... nie wiem czy jest przejscie do innego pokoju ... chcialem to zrobic w miare tego co tam jest ... i raczej nie chce narazie gadac o renderze :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 5 Sierpień 2009 Share Napisano 5 Sierpień 2009 Ok, referki nie widziałem. A firmie gratuluję aranżu kuchni bez lodówki ani jakiegokolwiek wyciągu nad płytą. PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi