D4D4L Napisano 2 Sierpień 2009 Napisano 2 Sierpień 2009 Siemaaa Od pewnego czasu juz dłubię sobie taki modelek... i tak widze ze to jakos idzie wiec postuje :) moze cos dojrzycie co by sie przydalo i dodało :) Jak narazie to mam to co ponirzej, mam jeszcze głowe ale jest ble więc nie pokazuje :P Cio dalej err... jak jest jakiś rigier to niech pisze na gg :) i to tyle...co do nug to one stoją tak jak nie powinny wiec cii :P dopiero jak skącze je modelowac i texturowac to je zaczne ustawiac itp itd :) Co do samego designu to tak brnę w mix pomiędzy Megatronem/a czyms co sie moze transformowac w cos...(nie tak jak megatron w samolot czy czołg ceonceptowej formy) Do tego zdesignowalem sobie taki pozamiemski samolocik ale chyba go jeszcze przerobie :) Ponirzej wrzucam screny z prac... nie sa one najaktualniejsze ale tak wyglądal model od początku do teraz :)
M4rcus Napisano 2 Sierpień 2009 Napisano 2 Sierpień 2009 sam o tym myslalem, ale chcialem to robic w 2ga strone tak czy siak jesli chcesz miec design w stylu TF to tam nie bylo zadnych trybow, odslonietych mechanizmow etc, a juz napewno nie w takiej ilosci
zgred Napisano 2 Sierpień 2009 Napisano 2 Sierpień 2009 widać duży wkład pracy, detali jest dużo, ale jak dla mnie to wszystko jakieś chaotyczne, wygląda jakbyś w ogóle nie miał na to pomysłu i walił detalami gdzie popadnie... Wiem, że to transformers, i niby ma się w coś tam zmieniać, ale jakoś po 2 stopy na nodze i chyba ze 20 palców u ręki mi w ogóle nie podchodzi. Moim skromnym zdaniem mogę rzec, że nie podoba mi się model. Ps. Polecam czasem zaglądnąć do słownika ortograficznego :)
mafida Napisano 2 Sierpień 2009 Napisano 2 Sierpień 2009 Zgodzę się z przedmówcą:)Koncepcyjnie nie bardzo trzyma się kupy,nogi jakieś takie grube,w barach wąski,rozpada się w oczach na milion kawałków.Nie wątpię że umiesz modelować(widziałem autka:)) ale najpierw projekt postaci a dopiero potem 3d.Konceptów transformersów podejrzewam że w necie nie brakuje. Ps.Mordujesz ortograficznie,aż odrzuca;/ Pozdrawiam:)
D4D4L Napisano 2 Sierpień 2009 Autor Napisano 2 Sierpień 2009 Hey M4rcus no moze... podsylam ci jedną z referek... jak się przyjrzesz to zobaczysz ze on ma sporo na wierzchu :) zgred - no humh moze i tak ale jak zwruciles uwage (chyba) to TF niezawsze mieli 5 palców :) the Fallen mial kilkanascie a Megatron jakies sztućce :) Co do stopy to moze i tak pomyśle nad nią :) słownik sux :P
M4rcus Napisano 3 Sierpień 2009 Napisano 3 Sierpień 2009 wiem, ale mi chodzi oto ze te roboty nie znaja czegos takiego jak tryby i silowniki hudrauliczne, to nie jest model typu APU, wszystko to sa lozyska i metalowe profile
Rekomendowane odpowiedzi