Matz Napisano 4 Sierpień 2009 Napisano 4 Sierpień 2009 Heja, tak jak w temacie. Aby lepiej bylo wiadomo o co mi chodzi zalaczam zdjecia. Probowalem juz vray plane, Photomteric i jakims normalnym targetem, ale za kazdym razem efekt jest ten sam. Jesli juz wychodzi mi waskie swiatlo to niestety jego zasieg jest zbyt krotki i juz nie mam pomyslow jak moge je wydluzyc. Bede wdzieczny za pomoc. Pzdr
Gość Gosc Napisano 4 Sierpień 2009 Napisano 4 Sierpień 2009 Photometric IES - zaladuj odpowiedni profil
Matz Napisano 12 Sierpień 2009 Autor Napisano 12 Sierpień 2009 a i dzieki za odp ;]. Szukalem juz wczesniej IES ,ale jasko nie moglem znalezc odpowiedniego. W kazdym razie poradzilem sobie w inny sposob. Pzdr
syriusz 27 Napisano 13 Sierpień 2009 Napisano 13 Sierpień 2009 To może napisz jak sobie poradziłeś? Może się to komuś przydać.
Matz Napisano 13 Sierpień 2009 Autor Napisano 13 Sierpień 2009 Zrobilem dlugiego waskiego vray plane i przechylilem lekko pod katem. Na mniejsze odleglosci efekt jest zadowlajacy lecz przy wiekszych po srodku robi sie wikesze skupienie swiatla. Pozdrawiam
pressenter Napisano 13 Sierpień 2009 Napisano 13 Sierpień 2009 Matz polecam Ci generator IES, do którego link znajdziesz w mojej syg. Można w nim zrobić coś takiego bez problemów.
Matz Napisano 13 Sierpień 2009 Autor Napisano 13 Sierpień 2009 Dzieki. Mialem go juz nawet wtedy na dysku, ale jakos nie pokusilem sie na eksperymentowanie z nim. Na pewno to zrobie neidlugo bo ISE daje niezle efekty :). Pzdr
Rekomendowane odpowiedzi