Napisano 4 Sierpień 200915 l Heja, tak jak w temacie. Aby lepiej bylo wiadomo o co mi chodzi zalaczam zdjecia. Probowalem juz vray plane, Photomteric i jakims normalnym targetem, ale za kazdym razem efekt jest ten sam. Jesli juz wychodzi mi waskie swiatlo to niestety jego zasieg jest zbyt krotki i juz nie mam pomyslow jak moge je wydluzyc. Bede wdzieczny za pomoc. Pzdr
Napisano 12 Sierpień 200915 l Autor a i dzieki za odp ;]. Szukalem juz wczesniej IES ,ale jasko nie moglem znalezc odpowiedniego. W kazdym razie poradzilem sobie w inny sposob. Pzdr
Napisano 13 Sierpień 200915 l Autor Zrobilem dlugiego waskiego vray plane i przechylilem lekko pod katem. Na mniejsze odleglosci efekt jest zadowlajacy lecz przy wiekszych po srodku robi sie wikesze skupienie swiatla. Pozdrawiam
Napisano 13 Sierpień 200915 l Matz polecam Ci generator IES, do którego link znajdziesz w mojej syg. Można w nim zrobić coś takiego bez problemów.
Napisano 13 Sierpień 200915 l Autor Dzieki. Mialem go juz nawet wtedy na dysku, ale jakos nie pokusilem sie na eksperymentowanie z nim. Na pewno to zrobie neidlugo bo ISE daje niezle efekty :). Pzdr