Posted August 4, 200915 yr Heja, tak jak w temacie. Aby lepiej bylo wiadomo o co mi chodzi zalaczam zdjecia. Probowalem juz vray plane, Photomteric i jakims normalnym targetem, ale za kazdym razem efekt jest ten sam. Jesli juz wychodzi mi waskie swiatlo to niestety jego zasieg jest zbyt krotki i juz nie mam pomyslow jak moge je wydluzyc. Bede wdzieczny za pomoc. Pzdr
August 12, 200915 yr Author a i dzieki za odp ;]. Szukalem juz wczesniej IES ,ale jasko nie moglem znalezc odpowiedniego. W kazdym razie poradzilem sobie w inny sposob. Pzdr
August 13, 200915 yr Author Zrobilem dlugiego waskiego vray plane i przechylilem lekko pod katem. Na mniejsze odleglosci efekt jest zadowlajacy lecz przy wiekszych po srodku robi sie wikesze skupienie swiatla. Pozdrawiam
August 13, 200915 yr Matz polecam Ci generator IES, do którego link znajdziesz w mojej syg. Można w nim zrobić coś takiego bez problemów.
August 13, 200915 yr Author Dzieki. Mialem go juz nawet wtedy na dysku, ale jakos nie pokusilem sie na eksperymentowanie z nim. Na pewno to zrobie neidlugo bo ISE daje niezle efekty :). Pzdr