Napisano 12 Sierpień 200915 l REBUSfarm - 2,5 k ghz, best price, all aps, one - click - tak reklama mnie dokuczyła ze postanowiłem z ciekawości przejrzeć ten serwis. Chciałbym wiedzieć czy już ktoś miał do czynienia z tą renderfarmą? Reklama która tak śmiesznie trochę wygląda no i cała ta stronka troche mnie zniechęcają - aż nie chce mi się wierzyć czy ta "marka" jest godna zaufania. Co sądzicie o rebusfarm? Farmy mnie interesują z paru względów - ciekawość, może będę chciał zrobić animke z GI. W innym wypadku zainwestuję w swój sprzęt ;)
Napisano 12 Sierpień 200915 l Doczytaj, ile kosztuje otwarcie pliku, zmięknie ci rura. Chyba że masz 10 minut HD do policzenia.
Napisano 12 Sierpień 200915 l ja renderowalem, troszke oszukuja na zuzytych GHZ (spokojnie moge okreslic ze oszukuja tak ze 2x, bo wczesniej sie zapuszcza renderingi i liczy GHZ na slabszym sprzecie i nijak to potem nie przystaje do tego co im wychodzi), no i cena koncowa moze powalic :D dobrze ze wszystko sie renderuje na tyle powoli ze mozna na biezaco monitorowac ile kredytow zezarlo :D Jedyne co mnie wkurzalo to slaba diagnostyka. Lepiej sie umowic na reczne otwarcie pliku przez czlowieka, to pozwala zaoszczedzic kasy jesli czegos brakuje... mnie zalatwila zle ustawiona sciezka w jednej z renderowanych warstw :(
Napisano 12 Sierpień 200915 l Reklamy tej farmy pochodzą z reklamy kontekstowej Google, natomiast dostałem dzisiaj inforamcję od Rebus Farm: Cytat Special Deal at REBUS render farm: Free trial for 10 EUR and 3.9 cent /GHz price-cut, Only for a limited time REBUSfarm offers a Launch-Deal to the 3D community for testing the brand new Farminizer 2.0: * free trial, worth 10 EUR. * Special price of 9.9 cent / GHzh. Starting from 3.9 cent / GHzh at a 60% discount! Więc chyba każdy może przetestować (przynajmniej tak wynika z maila) - trial na 10EUR. Tylko nie wiem ile można za to wyrenderowac. Edytowane 12 Sierpień 200915 l przez Adek