przemek02 Napisano 17 Sierpień 2009 Napisano 17 Sierpień 2009 (edytowane) Witam Od jakiegoś czasu postanowiłem zrobić sobie model motocykla. Wybór padła na niezbyt nową lecz piękną maszynę - Bimota SB6. Jak na razie postęp w pracach jest niewielki. Zamierzam wykonać wszystkie te części które mogą być widoczne, to znaczy na przykład nie cały silnik tylko widoczne jego części. Załączam parę renderów demonstrujących postępy w pracy. Dołączam również dwie siateczki. Wszelkiego rodzaju uwagi i komentarze bardzo mile widziane. Pozdrawiam Edytowane 24 Listopad 2009 przez przemek02
przemek02 Napisano 3 Wrzesień 2009 Autor Napisano 3 Wrzesień 2009 Witam Zamieszczam kilka renderów ilustrujących postępy w pracy. Idzie to dość powoli, ponieważ do wykonania jest dużo więcej rzeczy niż przypuszczałem. Praca wykonana w 3ds max.
danilo2 Napisano 3 Wrzesień 2009 Napisano 3 Wrzesień 2009 brakuje kontrastu troszkę ... jakbyś wrzucił jakieś hdri to może ładniej rozkładałyby się refleksy. Przydałoby się popracować jeszcze troszkę nad materiałem karoserii, bo wygląda ładnie ale sztucznie jeszce
przemek02 Napisano 28 Wrzesień 2009 Autor Napisano 28 Wrzesień 2009 Witam Od ostatniej aktualizacji minęło sporo czasu, więc postanowiłem coś wrzucić. Postęp niewielki ale zawsze coś. Do wymodelowania pozostało parę rzeczy. Materiały i studio są w bardzo początkowej fazie. Narazie skupiłem się na modelowaniu. Wszelkie komentarze oraz porady mile widziane. Pozdrawiam.
przemek02 Napisano 30 Październik 2009 Autor Napisano 30 Październik 2009 Witam Udało mi się zakończyć prace nad modelowaniem. Czas zabrać się za tekstury i materiały. Wszelkie uwagi mile widziane. Pozdrawiam
markus23 Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 świetnie Ci wyszedł motorek.dodaj jeszcze bieznik na oponki(jakis bump wystarczy). tak trzymaj.
duff Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 Piękny model i bardzo dobry lakier.Wątek doskonały=5 ;)
dac77 Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 Wszystkie opony kanciaste a nie tylko tylna. Najpierw może zmień kolor lakieru na coś mocnego i dynamicznego, jakiś bordowy albo żółty.
przemek02 Napisano 24 Listopad 2009 Autor Napisano 24 Listopad 2009 Witam Jestem wdzięczny za wasze spostrzeżenia. Opony są faktycznie kanciaste, ale zajmę się nimi na samym końcu tworzenia materiałów. Zaznaczam że obecne studio jest tymczasowe i zamierzam je poprawić. Wrzucam render w większej rozdzielczości, demonstrujący postępy w pracy nad materiałami. Jeszcze niewszystkie są ukończone. Wszelkiego rodzaju komentarze, spostrzeżenia i porady mile widziane. Pozdrawiam
Lis Napisano 25 Listopad 2009 Napisano 25 Listopad 2009 Model wydaje się ładny.(oprócz kwadratowej opony) Tylko studio bardzo sprawnie go niszczy. Ale widać konkretne postępy w pracy.
bbandi Napisano 26 Listopad 2009 Napisano 26 Listopad 2009 Motorek naprawde bardzo fajnie modelowany, ładnie to wygląda, pasowałoby zrobić jakieś fajne otoczenie bo naprawde szkoda go w ten sposób przedstawić w finale.
Rekomendowane odpowiedzi