Napisano 17 Sierpień 200915 l Witam Od jakiegoś czasu postanowiłem zrobić sobie model motocykla. Wybór padła na niezbyt nową lecz piękną maszynę - Bimota SB6. Jak na razie postęp w pracach jest niewielki. Zamierzam wykonać wszystkie te części które mogą być widoczne, to znaczy na przykład nie cały silnik tylko widoczne jego części. Załączam parę renderów demonstrujących postępy w pracy. Dołączam również dwie siateczki. Wszelkiego rodzaju uwagi i komentarze bardzo mile widziane. Pozdrawiam Edytowane 24 Listopad 200915 l przez przemek02
Napisano 3 Wrzesień 200915 l Autor Witam Zamieszczam kilka renderów ilustrujących postępy w pracy. Idzie to dość powoli, ponieważ do wykonania jest dużo więcej rzeczy niż przypuszczałem. Praca wykonana w 3ds max.
Napisano 3 Wrzesień 200915 l brakuje kontrastu troszkę ... jakbyś wrzucił jakieś hdri to może ładniej rozkładałyby się refleksy. Przydałoby się popracować jeszcze troszkę nad materiałem karoserii, bo wygląda ładnie ale sztucznie jeszce
Napisano 28 Wrzesień 200915 l Autor Witam Od ostatniej aktualizacji minęło sporo czasu, więc postanowiłem coś wrzucić. Postęp niewielki ale zawsze coś. Do wymodelowania pozostało parę rzeczy. Materiały i studio są w bardzo początkowej fazie. Narazie skupiłem się na modelowaniu. Wszelkie komentarze oraz porady mile widziane. Pozdrawiam.
Napisano 30 Październik 200915 l Autor Witam Udało mi się zakończyć prace nad modelowaniem. Czas zabrać się za tekstury i materiały. Wszelkie uwagi mile widziane. Pozdrawiam
Napisano 30 Październik 200915 l świetnie Ci wyszedł motorek.dodaj jeszcze bieznik na oponki(jakis bump wystarczy). tak trzymaj.
Napisano 30 Październik 200915 l Wszystkie opony kanciaste a nie tylko tylna. Najpierw może zmień kolor lakieru na coś mocnego i dynamicznego, jakiś bordowy albo żółty.
Napisano 24 Listopad 200915 l Autor Witam Jestem wdzięczny za wasze spostrzeżenia. Opony są faktycznie kanciaste, ale zajmę się nimi na samym końcu tworzenia materiałów. Zaznaczam że obecne studio jest tymczasowe i zamierzam je poprawić. Wrzucam render w większej rozdzielczości, demonstrujący postępy w pracy nad materiałami. Jeszcze niewszystkie są ukończone. Wszelkiego rodzaju komentarze, spostrzeżenia i porady mile widziane. Pozdrawiam
Napisano 25 Listopad 200915 l Model wydaje się ładny.(oprócz kwadratowej opony) Tylko studio bardzo sprawnie go niszczy. Ale widać konkretne postępy w pracy.
Napisano 26 Listopad 200915 l Motorek naprawde bardzo fajnie modelowany, ładnie to wygląda, pasowałoby zrobić jakieś fajne otoczenie bo naprawde szkoda go w ten sposób przedstawić w finale.