Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam,

przedstawiam pierwszy moj budynek na forum, który aktualnie muszę skończyc..

wydaje mi się troche przejaskrawione, ale tyle nad tym siedze ,że już nie widze.

Prosze o komentarze.

Max + V-ray.

zdjecie 1600x1200

czas ok. 3h

Teraz widze jakie to do d... :/

Edytowane przez plug
  • Odpowiedzi 16
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Na wizkach sie nie znam, ale ta beema jest o wiele za mala. Porownaj wielkosc kratki odplywowej na 1szym renderze z samochodem(!) smiesznie to wyglada. Te gorki w tle to gdzies na Dolnym Slasku? Bo znajomo wygladaja;-) Renderowi pomoglyby ciekawsze ujecia, na ostatnim kamera za daleko w trawie siedzi.

Napisano (edytowane)

w Bielsku..:) Otoczenie kiepsko, ale takie dostałem zdjęcia do fotomontażu, że h..

kadry obciete, krawęzniki, z tłem nic nie dam rady zrobic :/

Edytowane przez plug
Napisano

Popraw auta bo są za małe. I dopieść to bmw z przodu bo kiepsko je wkleiłeś. Ale jakbym otrzymał taką wizualizację bym był bardzo zadowolony. Szczególnie na 3 ujęciu prawie jak prawdziwy.

Napisano

wiesz, jesli robisz na zlecenie - to rozumiem ze zeby tylko pasowalo klientowi, nie ma co przesadzac itd, ale jesli dla tez/tylko dla siebe to 3h to troche za malo wedlug mnie:P

Napisano

plug, a ty z bielska nie jestes? taka ladna pogoda byla, samemu trzeba bylo sobie fotki strzelic, pozatym kurde, widac ci tego tla co nic, na necie w 3dpu podobnych ujec ;) jak nigdy nie uzywalem tla prawdziwego, zawsze klecilem cos z roznych fotek...

Napisano

3h to render zdjecia.

Z Katowic, niby można podjechac , ale w tym czasie 3 inne wizki robiłem. A foty z netu oczywiście wklejałem, ale chcieli swoje..-to mają :p

Kurde..nawet raz zle dobrałem zdjęcie do jednego ujęcia i juz to zauważyli !

Dzieki za komentarze

A nie wydają sie troche blade?? może kontrascik?

Napisano

A nie wydają sie troche blade?? może kontrascik?

Strasznie blade. Nie wiem dlaczego nikt nie zwrócił na to uwagi. Droga rozmyta, fragment chyba jakiegoś bruku (słabo widać, chyba disp). I co, klient był zadowolony???

Napisano

- slaby kontrast

- bmw na 2 obrazku nie trzyma perspektywy *pisze o obrazkach poprawionych

- na 1 obrazku - bmw nie trzyma skali

- kiepskie materiały ( a przez kontrast jeszcze sie to uwydatnia)

- droga czy to defoultowy szary kolor z maxa?

- 3h na wymodelowanie tego wszystkiego spokojnie by wystarczylo a nie na render

- brzydko wklejona zielenina (tak "po starodawnemu")

- najlepsze jest ujecie 3 chociaz tez duzo mu brakuje.

- mnie sie nie podoba.

tez miewam niewybrednych klientów, ale prac jakie dla nich robie w ogole nie pokazuje, na razie nadaje sie wlasnie do WIPa i duzo pracy przed tobą jeszcze.

Napisano

porównując do pokazywanych tutaj prac, mnie tez sie nie podoba, ale chce wiedziec co jest zle.

Moze naucze sie wklejac zielen po "nowemu". Tzn. jak? ;)

Napisano

mysle ze loki mial na mysli po staremu, w sensie, ze jak padnie , nie uwzgledniajac rozdzialki, oswietlenia natezenia koloru. jezeli chcesz wkladac 2d rosliny to musisz sie zaopatrzyc o te w dobrej rozdzialce i dobrze wycietej. oraz zwrucic uwage jak sa nasloneczniane. druga opcja to tworzyc w pelni 3d environment. 1 jak i druga opcja jest trudna zeby osiagnac fajne efekty, kazda ma swoje plusy i minusy ;). a co do samej chaupki - no to przedewszystkim musisz uzywac lepszych materialow, naumiec sierobic shadery, dbac o detal architektory jak i otoczenia. co wiecej powiedzec:) bo swiatlo nie jest zle, mzoe gdizeniegdzie przepalone,ale na pcozatek wystarczajace.

Napisano

Dzieki, bede tu czesciej chyba wpadac i cos pokazywac, jednak duzo daje, samemu nie widzi sie błedów.

Projektowany jest niedaleko Bielska- Łodygowice.

O jakim materiale mówicie? to drewno na elewacji?