Napisano 20 Sierpień 200915 l Witam, przedstawiam pierwszy moj budynek na forum, który aktualnie muszę skończyc.. wydaje mi się troche przejaskrawione, ale tyle nad tym siedze ,że już nie widze. Prosze o komentarze. Max + V-ray. zdjecie 1600x1200 czas ok. 3h Teraz widze jakie to do d... :/ Edytowane 20 Sierpień 200915 l przez plug
Napisano 22 Sierpień 200915 l Sam budynek dość sympatycznie, ładny pomysł na oświetlenie, kadry.. Ale z otoczeniem to Ci sie najwyraźniej juz bardzo nie chciało
Napisano 22 Sierpień 200915 l Na wizkach sie nie znam, ale ta beema jest o wiele za mala. Porownaj wielkosc kratki odplywowej na 1szym renderze z samochodem(!) smiesznie to wyglada. Te gorki w tle to gdzies na Dolnym Slasku? Bo znajomo wygladaja;-) Renderowi pomoglyby ciekawsze ujecia, na ostatnim kamera za daleko w trawie siedzi.
Napisano 22 Sierpień 200915 l Autor w Bielsku..:) Otoczenie kiepsko, ale takie dostałem zdjęcia do fotomontażu, że h.. kadry obciete, krawęzniki, z tłem nic nie dam rady zrobic :/ Edytowane 22 Sierpień 200915 l przez plug
Napisano 22 Sierpień 200915 l Popraw auta bo są za małe. I dopieść to bmw z przodu bo kiepsko je wkleiłeś. Ale jakbym otrzymał taką wizualizację bym był bardzo zadowolony. Szczególnie na 3 ujęciu prawie jak prawdziwy.
Napisano 22 Sierpień 200915 l wiesz, jesli robisz na zlecenie - to rozumiem ze zeby tylko pasowalo klientowi, nie ma co przesadzac itd, ale jesli dla tez/tylko dla siebe to 3h to troche za malo wedlug mnie:P
Napisano 23 Sierpień 200915 l plug, a ty z bielska nie jestes? taka ladna pogoda byla, samemu trzeba bylo sobie fotki strzelic, pozatym kurde, widac ci tego tla co nic, na necie w 3dpu podobnych ujec ;) jak nigdy nie uzywalem tla prawdziwego, zawsze klecilem cos z roznych fotek...
Napisano 23 Sierpień 200915 l Autor 3h to render zdjecia. Z Katowic, niby można podjechac , ale w tym czasie 3 inne wizki robiłem. A foty z netu oczywiście wklejałem, ale chcieli swoje..-to mają :p Kurde..nawet raz zle dobrałem zdjęcie do jednego ujęcia i juz to zauważyli ! Dzieki za komentarze A nie wydają sie troche blade?? może kontrascik?
Napisano 23 Sierpień 200915 l A nie wydają sie troche blade?? może kontrascik? Strasznie blade. Nie wiem dlaczego nikt nie zwrócił na to uwagi. Droga rozmyta, fragment chyba jakiegoś bruku (słabo widać, chyba disp). I co, klient był zadowolony???
Napisano 23 Sierpień 200915 l kaj to wogole bedize stac? mogles dac jakies zaluzje za okna, bo taki przestrzal mhm.
Napisano 23 Sierpień 200915 l - slaby kontrast - bmw na 2 obrazku nie trzyma perspektywy *pisze o obrazkach poprawionych - na 1 obrazku - bmw nie trzyma skali - kiepskie materiały ( a przez kontrast jeszcze sie to uwydatnia) - droga czy to defoultowy szary kolor z maxa? - 3h na wymodelowanie tego wszystkiego spokojnie by wystarczylo a nie na render - brzydko wklejona zielenina (tak "po starodawnemu") - najlepsze jest ujecie 3 chociaz tez duzo mu brakuje. - mnie sie nie podoba. tez miewam niewybrednych klientów, ale prac jakie dla nich robie w ogole nie pokazuje, na razie nadaje sie wlasnie do WIPa i duzo pracy przed tobą jeszcze.
Napisano 24 Sierpień 200915 l Autor porównując do pokazywanych tutaj prac, mnie tez sie nie podoba, ale chce wiedziec co jest zle. Moze naucze sie wklejac zielen po "nowemu". Tzn. jak? ;)
Napisano 24 Sierpień 200915 l mysle ze loki mial na mysli po staremu, w sensie, ze jak padnie , nie uwzgledniajac rozdzialki, oswietlenia natezenia koloru. jezeli chcesz wkladac 2d rosliny to musisz sie zaopatrzyc o te w dobrej rozdzialce i dobrze wycietej. oraz zwrucic uwage jak sa nasloneczniane. druga opcja to tworzyc w pelni 3d environment. 1 jak i druga opcja jest trudna zeby osiagnac fajne efekty, kazda ma swoje plusy i minusy ;). a co do samej chaupki - no to przedewszystkim musisz uzywac lepszych materialow, naumiec sierobic shadery, dbac o detal architektory jak i otoczenia. co wiecej powiedzec:) bo swiatlo nie jest zle, mzoe gdizeniegdzie przepalone,ale na pcozatek wystarczajace.
Napisano 24 Sierpień 200915 l Autor Dzieki, bede tu czesciej chyba wpadac i cos pokazywac, jednak duzo daje, samemu nie widzi sie błedów. Projektowany jest niedaleko Bielska- Łodygowice. O jakim materiale mówicie? to drewno na elewacji?