Posted August 27, 200915 yr Witam! Mam małe pytanko mianowicie jak wykonać taki oto wiklinowy ozdobnik: Często widzę go na wizualizacjach i prezentuje się całkiem ładnie ale nie mam pomysłu jak go zrobić przedstawcie proszę Wasze sposoby... Pozdrawiam!
August 27, 200915 yr Ten myślę że można zrobić ze sfery a potem Get shape from selection czy jakoś tak. Potem pokręcić, żeby zrobić trochę chaosu.
August 27, 200915 yr ja bym zrobiła kilka kółek ze splinów, nadała grubość, oteksturowała odpowiednio i pokopiowała i pokręciła ręcznie.
August 27, 200915 yr Ja bym zrobił GeoSphere, nadał modyfikator Lattice w Geodesic Base Type dał bym radius na 0, pobawił się grubością i odpowiednio pokopiował. Mało roboty, a z daleka wygląda fajnie ;) ew. zrobił bym Sphere, i dał Lattice, no i oczywiście w Geodesic Base Type radius na 0.
August 28, 200915 yr Author Dziękuje wszystkim za pomoc najbardziej trafny okazał się sposób: splajn + beveln + (tools>array) + turbosmoth jestem całkiem zadowolony z modelu o to mały zrzut jak mi to wyszło (trochę za gęsto ale to akurat można łatwo kontrolować):
August 28, 200915 yr Ładnie. Tylko bym się czepiła (oprócz tego że za gęsto) że jest zbyt regularnie, chyba przez ten array. Odstępy są zbyt równe. Ale to też łatwo poprawisz.