Napisano 27 Sierpień 200915 l Witam! Mam małe pytanko mianowicie jak wykonać taki oto wiklinowy ozdobnik: Często widzę go na wizualizacjach i prezentuje się całkiem ładnie ale nie mam pomysłu jak go zrobić przedstawcie proszę Wasze sposoby... Pozdrawiam!
Napisano 27 Sierpień 200915 l Ten myślę że można zrobić ze sfery a potem Get shape from selection czy jakoś tak. Potem pokręcić, żeby zrobić trochę chaosu.
Napisano 27 Sierpień 200915 l ja bym zrobiła kilka kółek ze splinów, nadała grubość, oteksturowała odpowiednio i pokopiowała i pokręciła ręcznie.
Napisano 27 Sierpień 200915 l Ja bym zrobił GeoSphere, nadał modyfikator Lattice w Geodesic Base Type dał bym radius na 0, pobawił się grubością i odpowiednio pokopiował. Mało roboty, a z daleka wygląda fajnie ;) ew. zrobił bym Sphere, i dał Lattice, no i oczywiście w Geodesic Base Type radius na 0.
Napisano 28 Sierpień 200915 l Autor Dziękuje wszystkim za pomoc najbardziej trafny okazał się sposób: splajn + beveln + (tools>array) + turbosmoth jestem całkiem zadowolony z modelu o to mały zrzut jak mi to wyszło (trochę za gęsto ale to akurat można łatwo kontrolować):
Napisano 28 Sierpień 200915 l Ładnie. Tylko bym się czepiła (oprócz tego że za gęsto) że jest zbyt regularnie, chyba przez ten array. Odstępy są zbyt równe. Ale to też łatwo poprawisz.