Refused Napisano 7 Wrzesień 2009 Napisano 7 Wrzesień 2009 Witam. Mam taki problem. Czasami jak grupuje ze soba obiekty i kluczuje je to podczas ruszania parentem i ustawiania rotacji obiekt sie deformuje... mam np. cylinder i kiedy go obracm to sie splaszcza albo rozciaga.. Co moze byc powodem ? Dzieje sie tak nawet jak blokuje kanaly skalowania, kasuje historie itp. Pomuzcie...
Kroopson Napisano 7 Wrzesień 2009 Napisano 7 Wrzesień 2009 a skale masz jednorodna na parencie i na czajldzie?? ( w sensie czy wszystkie kanaly scaleX, scaleY, scaleZ maja jedna wartosc)
Refused Napisano 7 Wrzesień 2009 Autor Napisano 7 Wrzesień 2009 Wlasnie chodzi o to ze wartosci w kanalach sie nie zmieniaja.. coprawda nie zrobilem freze transform.. ale jesli mam 1.2.1 i obiekt sie deformuje to w kanale nadal jest 1.2.1 dziwna sprawa, postaram sie jakiegos screnshota dac. i nie nie maja jednej wartosci.
Reanimator Napisano 7 Wrzesień 2009 Napisano 7 Wrzesień 2009 to jakis bugol, mam wrazenie, ze kiedys pojawil sie taki problem kilka razy, ale za kazdym razem zapominam co jest powodem.
Kroopson Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 jak nie maja jednej wartosci to masz swoja przyczyne. daj freeze transform jesli mozesz Nie rozumiem dlaczego ludzie ktorzy nie rozumieja co sie dzieje z danymi w sofcie do 3d (zwlaszcza w Maya) od razu krzycza ze to bugol.
asblaze Napisano 9 Wrzesień 2009 Napisano 9 Wrzesień 2009 Zgadza się, w hierarchii coś musi mieć zmienioną skale w jednej albo dwóch osiach. "Babol" ten trafia się w każdym sofcie, w którym pracowałem ;)
Rekomendowane odpowiedzi