kodissimo Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 Witam wszystkich. Mam pytanie odnosnie renderowania z kilkoma swiatlami. Ostatnio kolega demonstrowal mi pewna bardzo przyjazna opcje w programie Luxrender odnosnie renderowania. Przygotowal scene jednego ze swoich wnetrz, ktora byla oswietlona swiatlami z zewnatrz oraz dodatkowo doswietlona wewnetrznymi. Podczas renderowania wylaczal i wlaczal sobie swiatla demonstrujac efekt kazdego z nich z osobna. Mogl sobie pozniej zapisac cala scene jako oswietlona tylko swiatlem z zewnatrz lub wylaczyl zewnetrzne i zapisywal sobie ten sam render oswietlony tylko swiatlami wewnetrznymi. Stad moje pytanie: czy 3ds max ma mozliwosc zapisania w koncowej fazie tej samej sceny tylko oswietlonej poszczegolnymi swiatlami wybranymi przeze mnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 Jest to mozliwe, o ile tylko dobrze pamietam Maxwell renderer ma taka funkcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kodissimo Napisano 9 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2009 Dzieki wielkie za podpowiedz. A czy jest to mozliwe w VRayu ? Bo to w nim sie "pocę" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_SAN Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 (edytowane) Z tego co pamiętam ktoś stworzył skrypt właśnie obsługujący V-raya i wiele innych renderów. Niestety nie mogę sobie przypomnieć jak się ten projekt zwał. W każdym razie był naprawdę imponujący. Może ktoś zapoda tutaj nazwę. Edytowane 9 Wrzesień 2009 przez Mr_SAN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 MultiLight się to zwało http://www.evvisual.com/maxscript/script_multilight.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi