Jump to content

Renderowanie poszczegolnych swiatel

Featured Replies

Witam wszystkich.

Mam pytanie odnosnie renderowania z kilkoma swiatlami.

Ostatnio kolega demonstrowal mi pewna bardzo przyjazna opcje w programie Luxrender odnosnie renderowania. Przygotowal scene jednego ze swoich wnetrz, ktora byla oswietlona swiatlami z zewnatrz oraz dodatkowo doswietlona wewnetrznymi. Podczas renderowania wylaczal i wlaczal sobie swiatla demonstrujac efekt kazdego z nich z osobna. Mogl sobie pozniej zapisac cala scene jako oswietlona tylko swiatlem z zewnatrz lub wylaczyl zewnetrzne i zapisywal sobie ten sam render oswietlony tylko swiatlami wewnetrznymi.

Stad moje pytanie: czy 3ds max ma mozliwosc zapisania w koncowej fazie tej samej sceny tylko oswietlonej poszczegolnymi swiatlami wybranymi przeze mnie?

• Replies 4
  • Views 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jest to mozliwe, o ile tylko dobrze pamietam Maxwell renderer ma taka funkcje.

• Author

Dzieki wielkie za podpowiedz.

A czy jest to mozliwe w VRayu ? Bo to w nim sie "pocę" ;)

Z tego co pamiętam ktoś stworzył skrypt właśnie obsługujący V-raya i wiele innych renderów. Niestety nie mogę sobie przypomnieć jak się ten projekt zwał. W każdym razie był naprawdę imponujący. Może ktoś zapoda tutaj nazwę.

Edited by Mr_SAN