baza0 Napisano 10 Wrzesień 2009 Share Napisano 10 Wrzesień 2009 Witam... załóżmy że wymodelowałem sobie monitor firmy SAMSUNG i moje pytanie brzmi czy mogę nanieść logo i/lub napis tej firmy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PICsell Napisano 10 Wrzesień 2009 Share Napisano 10 Wrzesień 2009 Nie widzę żadnego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kodissimo Napisano 10 Wrzesień 2009 Share Napisano 10 Wrzesień 2009 Moim zdaniem chyba najszybciej bedzie podzielic polygon na czesci (przez opcje CUT albo CONNECT) na mniejszy (to tez w zaleznosci jak gesta masz siatke) i naniesc logo producenta jako teksture w przygotowanym przez siebie modelu. Opcjonalnie mozesz wczytac logo jako BACKGROUND, zrobic BOXa, usunac wszystkie plaszczyzny oprocz jednej, i przez w/w opcje CUT obleciec napis w tym wypadku SAMSUNG, potem usunac zbedne polygon`y, a pozostale "uwypuklic przez opcje EXTRUDE. Wtedy stworzysz idealny napis/logo firmy i dolaczysz do modelu. Mam nadzieje, ze Ci pomoglem i obym sie nigdzie nie pomylil ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PICsell Napisano 10 Wrzesień 2009 Share Napisano 10 Wrzesień 2009 Najłatwiej ściągnąć logo w krzywych. Bez problemu znajdziesz to gdzieś w sieci. np. http://vectorlogo.blogspot.com/2008/06/samsung-logo-eps.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baza0 Napisano 10 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2009 tak tylko mi wyłącznie chodziło o prawa ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 10 Wrzesień 2009 Share Napisano 10 Wrzesień 2009 Podobno ford sobie nie życzy. Dlatego w większości modeli w necie nie ma loga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baza0 Napisano 10 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2009 więc bezpieczniej bd bez loga? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. J Napisano 10 Wrzesień 2009 Share Napisano 10 Wrzesień 2009 Zawsze możesz napisać Szajsung i nikt się nie przyczepi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PICsell Napisano 10 Wrzesień 2009 Share Napisano 10 Wrzesień 2009 Nie sądzę żebyś miał jakiekolwiek kłopoty z tytułu użycia logotypu firmy na ich produkcie. Ale to już temat dla znawców praw autorskich. Jeśli logosa nie wstawisz to też się nic nie stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 10 Wrzesień 2009 Share Napisano 10 Wrzesień 2009 A może po prostu napisać do danej firmy? W końcu może to im nawet wyjść na dobre - jako darmowa reklama:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baza0 Napisano 11 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2009 jak nie wstawię żadnego loga to będzie pusto ;] a może wymyślicie jakieś fajne logo ?;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PICsell Napisano 12 Wrzesień 2009 Share Napisano 12 Wrzesień 2009 Wydaje mi się że zmieniając logo naruszasz już prawa autorskie. Nie rozumiem skąd te wątpliwości co do użycia logo w produkcie firmy. Jak chcesz wykorzystywać ten model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi