Napisano 10 Wrzesień 200915 l Witam... załóżmy że wymodelowałem sobie monitor firmy SAMSUNG i moje pytanie brzmi czy mogę nanieść logo i/lub napis tej firmy ?
Napisano 10 Wrzesień 200915 l Moim zdaniem chyba najszybciej bedzie podzielic polygon na czesci (przez opcje CUT albo CONNECT) na mniejszy (to tez w zaleznosci jak gesta masz siatke) i naniesc logo producenta jako teksture w przygotowanym przez siebie modelu. Opcjonalnie mozesz wczytac logo jako BACKGROUND, zrobic BOXa, usunac wszystkie plaszczyzny oprocz jednej, i przez w/w opcje CUT obleciec napis w tym wypadku SAMSUNG, potem usunac zbedne polygon`y, a pozostale "uwypuklic przez opcje EXTRUDE. Wtedy stworzysz idealny napis/logo firmy i dolaczysz do modelu. Mam nadzieje, ze Ci pomoglem i obym sie nigdzie nie pomylil ;)
Napisano 10 Wrzesień 200915 l Najłatwiej ściągnąć logo w krzywych. Bez problemu znajdziesz to gdzieś w sieci. np. http://vectorlogo.blogspot.com/2008/06/samsung-logo-eps.html
Napisano 10 Wrzesień 200915 l Podobno ford sobie nie życzy. Dlatego w większości modeli w necie nie ma loga.
Napisano 10 Wrzesień 200915 l Nie sądzę żebyś miał jakiekolwiek kłopoty z tytułu użycia logotypu firmy na ich produkcie. Ale to już temat dla znawców praw autorskich. Jeśli logosa nie wstawisz to też się nic nie stanie.
Napisano 10 Wrzesień 200915 l A może po prostu napisać do danej firmy? W końcu może to im nawet wyjść na dobre - jako darmowa reklama:)
Napisano 11 Wrzesień 200915 l Autor jak nie wstawię żadnego loga to będzie pusto ;] a może wymyślicie jakieś fajne logo ?;]
Napisano 12 Wrzesień 200915 l Wydaje mi się że zmieniając logo naruszasz już prawa autorskie. Nie rozumiem skąd te wątpliwości co do użycia logo w produkcie firmy. Jak chcesz wykorzystywać ten model?