Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam... załóżmy że wymodelowałem sobie monitor firmy SAMSUNG i moje pytanie brzmi czy mogę nanieść logo i/lub napis tej firmy ?

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Moim zdaniem chyba najszybciej bedzie podzielic polygon na czesci (przez opcje CUT albo CONNECT) na mniejszy (to tez w zaleznosci jak gesta masz siatke) i naniesc logo producenta jako teksture w przygotowanym przez siebie modelu. Opcjonalnie mozesz wczytac logo jako BACKGROUND, zrobic BOXa, usunac wszystkie plaszczyzny oprocz jednej, i przez w/w opcje CUT obleciec napis w tym wypadku SAMSUNG, potem usunac zbedne polygon`y, a pozostale "uwypuklic przez opcje EXTRUDE. Wtedy stworzysz idealny napis/logo firmy i dolaczysz do modelu.

Mam nadzieje, ze Ci pomoglem i obym sie nigdzie nie pomylil ;)

Napisano

Podobno ford sobie nie życzy.

Dlatego w większości modeli w necie nie ma loga.

Napisano

Zawsze możesz napisać Szajsung i nikt się nie przyczepi :)

Napisano

Nie sądzę żebyś miał jakiekolwiek kłopoty z tytułu użycia logotypu firmy na ich produkcie. Ale to już temat dla znawców praw autorskich. Jeśli logosa nie wstawisz to też się nic nie stanie.

Napisano

A może po prostu napisać do danej firmy? W końcu może to im nawet wyjść na dobre - jako darmowa reklama:)

Napisano
  • Autor

jak nie wstawię żadnego loga to będzie pusto ;]

a może wymyślicie jakieś fajne logo ?;]

Napisano

Wydaje mi się że zmieniając logo naruszasz już prawa autorskie. Nie rozumiem skąd te wątpliwości co do użycia logo w produkcie firmy. Jak chcesz wykorzystywać ten model?