Godzil Napisano 11 Wrzesień 2009 Napisano 11 Wrzesień 2009 Witam! Dziś doszedł do mnie tablet i mam z nim problem. Znajomy zasugerował że to wina sterowników, postanowiłem napisać, może ktoś pomoże? Problem jest następujący: zaraz po zainstalowaniu sterowników tablet działa idealnie, w każdym programie i poza nimi - wszystko w najlepszym porządku. Kiedy jednak zrestartuję komputer, tablet jakby nie reaguje na dolną część obszaru roboczego, kursor nie dojeżdża do pasku zadań "start", zatrzymuje sie powyżej. Używam total unistall więc usunąłem stery przeinstalowałem, kiedy problem trwał ściągnąłem 2 inne wersje sterowników z oficjalnej strony WACOM'a i nie pomogło. Po restarcie komputera, problem nie znikał. Może ktoś miał podobny problem i potrafi pomóc? Czy myślicie, że tablet jest wadliwy? Spróbuję jeszcze sformatować dysk i zainstalować go na świeżo, jednak morale mi opadły :) Będę wdzięczny za każdą pomoc... Pozdrawiam
mandragora Napisano 11 Wrzesień 2009 Napisano 11 Wrzesień 2009 A próbowałeś iść do kogoś by sprawdzić go na innym kompie ?(kiedyś też mi padł i sprawdziłem na innym sprzęcie i było ok ale to chyba były stery jakieś wadliwe więc może jednak instaluj póki co te dostarczone na płytce). A może przestawił się obszar roboczy ?.
Godzil Napisano 11 Wrzesień 2009 Autor Napisano 11 Wrzesień 2009 W ustawieniach wszystko dobrze. I instalowałem kilka rodzajów sterowników, te z płyty na wstępie oczywiście. I właśnie wróciłem od sąsiada (ma windows 7) wszystko działa idealnie. Więc stery, liczę że po formacie się poprawi. Myślicie że to wina XP 64? Nie chce przerzucić się na VISTĘ a czekam na pełną premierę win7...
streaker Napisano 11 Wrzesień 2009 Napisano 11 Wrzesień 2009 Mogę się założyć o każde pieniądze, że wcześniej miałeś inny tablet. Kompletna deinstalacja wszystkich sterowników, starych, nowych, średnich... no wszystkich... sprzątanie rejestru i śmieci na dysku - powinno śmigać :)
Godzil Napisano 11 Wrzesień 2009 Autor Napisano 11 Wrzesień 2009 Załóż się proszę!! To mój pierwszy tablet w życiu ha! :) Ale fakt, rano planuję format. Dzięki wszystkim za info, pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi