Napisano 8 Kwiecień 200420 l mam problem, umiescilem go w CG, ale nikt tam nie zaglada, wiec postanowliem go umiescic tutaj, bo z cala pewnoscia znacie sie dobrze na PS7, otoz: jak w PS7 biore Grayscale lub inny format to zamiast koloru bialego (skladowe sa dobre 255,255,255) na monitorze mam kolor zolty; jak mialem RGB tez tak robilo ale zmienilem na Color Management Off w Color Stetting i jest ok, ale w pozostalych zostal ten zolty kolor
Napisano 8 Kwiecień 200420 l moze bawiles sie adobe gamma z panelu sterowania i cos sie poprzestawialo? sprawdz profil koloru monitora we wlasciwosciach ekranu. zresetuj ustawienia color management w ps.
Napisano 8 Kwiecień 200420 l Autor wlasnie rzecz w tym ze sie nie bawilem tylko wlaczylem color managemenet off; adobe gamma loader wogle nie chce mi sie uruchomic (nie reaguje na klikniecie); opcje mam tak ustawione w PS\'sie:
Napisano 8 Kwiecień 200420 l hmm a skad ta gamma 2.2 i temp.9300 w profilu monitora? zmieniales cos w windowsowych ustawieniach ekranu?
Napisano 8 Kwiecień 200420 l hyh to nic nie zmieniaj. odinstaluj i zainstaluj ponownie szopa moze pomoze :)
Napisano 8 Kwiecień 200420 l Jak wylaczyles to wlacz spowrotem. Jesli mimo tego masz problem to sprobuj zmienic working space rgb profil na srgb, e/w adobe rgb i zobacz czy dziala. Temperature powinienes moc ustawiac w kontrolkach monitora.
Napisano 8 Kwiecień 200420 l Autor probowalem, ale wtedy to nawet w RGB(Image->Mode->RGB Color) bialy robi sie zolty, a tak to przynajmniej tam jest normalnie;(aha jesli rozwijam palete z pedzlami to w tle tez jest zolty)
Napisano 8 Kwiecień 200420 l ale problem masz tylko z szopem? w innych programach kolory wyswietlaja sie poprawnie?
Napisano 8 Kwiecień 200420 l zrob printscreen printscreena jakiegos obrazka w szopie, wtedy bedziemy mniejwiecej widziec to co ty na swoim monitorku.
Napisano 8 Kwiecień 200420 l Autor daje dwa screeny, jeden to porownanie RGB i Gray (oba sa teoretycznie biale) a drugie to wyglad palety
Napisano 8 Kwiecień 200420 l Mocno zagadkowe... Display properties>settings>Advanced>Color Managment. Masz tam zalaczony jakis profil kolorow moze?
Napisano 8 Kwiecień 200420 l W grey kolor heh Naprawde bardzo dziwne odinstaluj i zaistaluj jeszcze raz
Napisano 8 Kwiecień 200420 l Autor juz odinstalowywalem i nic biglebowsky->gdzie jest to display properties (chce zaznaczyc ze dopiero od 1 dnia mam na xp\'ku PS\'a na 2000 bylo ok) i jeszcze na poczatku, przy pierwszej instalce pytalo sie o cos z moniotrem i ja wzialem use anyway (za drugim razem tak juz sie nie pytal, tzn przy drugiej instalce)
Napisano 8 Kwiecień 200420 l display properties = wlasciwosci ekranu > klikasz na pulpicie i wchodzisz we wlasciwosci > zaawansowane i tam masz profil kolorow, zmien na adobe rgb ustawiajac ten profil na domyslny - defaultowy. wejdz do panelu sterowania windy i znajdz adobe gamma, skalibruj monitor i zapisz plik profilu.
Napisano 8 Kwiecień 200420 l Autor 1) jak kliknalem ustaw jako domyslne i wzialem zastosuj to wyskoczyl komunikat \"blad podczas rozkojarzania profilu LGF700P, a za drugim razem nic nie wsykoczylo, ladnie sie zrobilo 2) adobe gamma loader wogle nie reaguje na klikanie, nie wiem czemu
Napisano 8 Kwiecień 200420 l Autor juz ok, z tym profilem namieszalem!!! dziala wielkie dzieki chodzi ladnie, wczesniej po prostu nie ustawilem jako domyslny ten RGB dzieki raz jeszcze
Napisano 8 Kwiecień 200420 l Autor teraz mam jeszcze jedno pytanko bo moj skaner skanuje jakos dziwnie: do polowy tylko i jakos powyciagane jest to wszytsko co skanuje, sciagalem z netu sterowniki specjalnie pod xp(skaner mam dosc stary)