Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mam problem, umiescilem go w CG, ale nikt tam nie zaglada, wiec postanowliem go umiescic tutaj, bo z cala pewnoscia znacie sie dobrze na PS7, otoz:

jak w PS7 biore Grayscale lub inny format to zamiast koloru bialego (skladowe sa dobre 255,255,255) na monitorze mam kolor zolty; jak mialem RGB tez tak robilo ale zmienilem na Color Management Off w Color Stetting i jest ok, ale w pozostalych zostal ten zolty kolor

• Odpowiedzi 22
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

moze bawiles sie adobe gamma z panelu sterowania i cos sie poprzestawialo? sprawdz profil koloru monitora we wlasciwosciach ekranu. zresetuj ustawienia color management w ps.

Napisano

wlasnie rzecz w tym ze sie nie bawilem tylko wlaczylem color managemenet off; adobe gamma loader wogle nie chce mi sie uruchomic (nie reaguje na klikniecie);

opcje mam tak ustawione w PS\'sie:

Napisano

Jak wylaczyles to wlacz spowrotem. Jesli mimo tego masz problem to sprobuj zmienic working space rgb profil na srgb, e/w adobe rgb i zobacz czy dziala. Temperature powinienes moc ustawiac w kontrolkach monitora.

Napisano

probowalem, ale wtedy to nawet w RGB(Image->Mode->RGB Color) bialy robi sie zolty, a tak to przynajmniej tam jest normalnie;(aha jesli rozwijam palete z pedzlami to w tle tez jest zolty)

Napisano

juz odinstalowywalem i nic

biglebowsky->gdzie jest to display properties (chce zaznaczyc ze dopiero od 1 dnia mam na xp\'ku PS\'a na 2000 bylo ok)

i jeszcze na poczatku, przy pierwszej instalce pytalo sie o cos z moniotrem i ja wzialem use anyway (za drugim razem tak juz sie nie pytal, tzn przy drugiej instalce)

Napisano

display properties = wlasciwosci ekranu > klikasz na pulpicie i wchodzisz we wlasciwosci > zaawansowane i tam masz profil kolorow, zmien na adobe rgb ustawiajac ten profil na domyslny - defaultowy.

wejdz do panelu sterowania windy i znajdz adobe gamma, skalibruj monitor i zapisz plik profilu.

Napisano

1) jak kliknalem ustaw jako domyslne i wzialem zastosuj to wyskoczyl komunikat \"blad podczas rozkojarzania profilu LGF700P, a za drugim razem nic nie wsykoczylo, ladnie sie zrobilo

2) adobe gamma loader wogle nie reaguje na klikanie, nie wiem czemu

Napisano

juz ok, z tym profilem namieszalem!!!

dziala wielkie dzieki chodzi ladnie, wczesniej po prostu nie ustawilem jako domyslny ten RGB

dzieki raz jeszcze

Napisano

teraz mam jeszcze jedno pytanko bo moj skaner skanuje jakos dziwnie: do polowy tylko i jakos powyciagane jest to wszytsko co skanuje,

sciagalem z netu sterowniki specjalnie pod xp(skaner mam dosc stary)