Napisano 12 Wrzesień 200915 l Witam Mam problem z teksturami :) Nie mogę nałożyć bit mapy na obiekt - jak załaduję bit mapę w Material Editor, to przycisk do nałożenia jej na zaznaczony obiekt jest nieaktywny... Czytałem temat z opisem wykonania tej czynności jakby ktoś pytał ;) Niestety wg tego opisu nie da rady tego wykonać, bo nie można kliknąć na koniec tego przycisku... Czy bit mape trzeba jeszcze jakoś przygotować? W biblii do 3ds max wyczytałem, że: "2d maps cannot be applied directly to an object in the viewport..." Jak wiec zrobić to "indirectly"?
Napisano 12 Wrzesień 200915 l Trzeba ją wrzucić w odpowiedni slot materiału. Np. slot diffuse materiału Standard.
Napisano 12 Wrzesień 200915 l Autor Dzięki :) Działa... A można jakoś zmienić ustawienia tak żeby było widać efetk w viewporcie? Bo niezależnie od tego czego bym nie użył to wszystko jest szare...
Napisano 13 Wrzesień 200915 l Autor Damn... No tak... Sorry za takie pytania, ale z 3ds maxem bawię się drugi dzień :P POstaram się powstrzymać na jakiś czas ;) W razie poważnych problemów odezwę się ponownie.