Temporal Napisano 13 Wrzesień 2009 Napisano 13 Wrzesień 2009 Co by tu na wstep? Hmmm ... no nudzilo mi sie wiec wzialem pierwsza rzecz pod reka i postanowilem ja wymodelowac. Pech trafil na ladoware energizera i mam nadzieje ze zadnych pozwow nie bedzie :P Soft: 3dsmax, vray... ps?:P (dodalem gradientowe tla xD) Tak to wyglada: oraz krotka animka (ach ten moj mocny komp :P) W planach bylo pociwczyc hardsurface modeling (czy jakos tak) wiec rozchodzilo sie tylko o model a nie o budowe jakies scenki z drzewami w tle itp. Animka troche filickeruje a nie mam kompa do takich zabaw a renderfarmy w piwnicy nie mam wiec animka trzasnieta tak bardziej dla testu.
plasti Napisano 13 Wrzesień 2009 Napisano 13 Wrzesień 2009 ogolem calkiem niezle, tylko ze filmik ukazal nam 2 faldy, ktore sa mniej widoczne w 1 renderze, sa to 2 faldy przy rogach, a po zatym te gradienty mi jakos nie leza peace...
kamil.ochel Napisano 13 Wrzesień 2009 Napisano 13 Wrzesień 2009 jak takie gradnienty od polowy szarosci to nigdy wg mnie do czarnego nie rob :) mam taka sama ladowarke w domu i uwazam ze bardzo falnie wyszla ;) mogles zrobic jakies szybkie envo do prezentaji ale rozumiem ze cwiczenie.
arev Napisano 13 Wrzesień 2009 Napisano 13 Wrzesień 2009 Wyszło całkiem ładnie. Nie ma tam jakichś śrubek? W animacji wyszło trochę błędów GI/AA. p.s. Wchodząc w ten wątek ze strony głównej forum miałem nadzieję na koparko-ładowarkę :p
Temporal Napisano 13 Wrzesień 2009 Autor Napisano 13 Wrzesień 2009 (edytowane) tak jak pisze kamil.ochel jest tam srubka (jedna z tylu taka duzawa nawet) co do enviro to wiem biedne jest :P renderowalem z alfa i niby mialem cos w PS zrobic ale nie mialem pomyslu przed chwila wlasnie cos tam na szybki zrobilem i nie wiem czy to w lepszym kierunku czy jeszcze wieksza kicha (nigdy nie bylem dobry z PS'a) Teraz powinien dzialac obrazek Edytowane 13 Wrzesień 2009 przez Temporal
arev Napisano 13 Wrzesień 2009 Napisano 13 Wrzesień 2009 Fucktycznie jest, sorry. Mało śrubkowo wygląda ;)
Temporal Napisano 13 Wrzesień 2009 Autor Napisano 13 Wrzesień 2009 bo ta srubka w realu jest taka dziwna ma jakby dwa takie rowki a posrodku "zamurowane" wsumie to albo dziwny reflect wyszedl albo za slabo wyextrudowalem w glab i nie bardzo to widac tak jak powinno
arev Napisano 13 Wrzesień 2009 Napisano 13 Wrzesień 2009 No, extrude mały. Śrubokręt by się ślizgał w czymś takim.
shi Napisano 13 Wrzesień 2009 Napisano 13 Wrzesień 2009 Cześć temporal. Niby spoko ale moim zdaniem to ty już stary dziadu jesteś ;) Nie czas by było się pokusić o jakiegoś większego arta?
Temporal Napisano 14 Wrzesień 2009 Autor Napisano 14 Wrzesień 2009 ja stary? jeszcze cale zycie przedemna :P
Faun Napisano 14 Wrzesień 2009 Napisano 14 Wrzesień 2009 Model spoko, ale jego prezentacja, jak na galerię skromna, by nie powiedzieć biedna;)
piksar Napisano 14 Wrzesień 2009 Napisano 14 Wrzesień 2009 Galeria 3d ? Takie sprawy to do speed modelingu....ale to moja opinia.
loko Napisano 15 Wrzesień 2009 Napisano 15 Wrzesień 2009 dlaczego speed modeling, przecież galeria to również modele 3d
Rekomendowane odpowiedzi