adek Napisano 16 Wrzesień 2009 Napisano 16 Wrzesień 2009 Ciekawy wpis pojawił się na blogu Area1. Autor zebrał w jednym miejscu linki do ponad 5000 darmowych pendzli dla programu Adobe Photoshop. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=799
Loopik Napisano 16 Wrzesień 2009 Napisano 16 Wrzesień 2009 Czepiam się, ale nie wszystkie są darmowe. Poza tym super to jest, dodałem do "ulubionych" w przeglądarce :)
adek Napisano 16 Wrzesień 2009 Autor Napisano 16 Wrzesień 2009 To prawda. Nie sposób też tego sprawdzić w całości. W przypadku tego typu freestuffu zawsze trzeba też czytać licencje, one sa otwarte ale często jeśli chce się ich używać za darmo trzeba spełnić jakieś warunki np. podczas użycia na stronie, link do strony ...
Loopik Napisano 16 Wrzesień 2009 Napisano 16 Wrzesień 2009 A to dopiero haczyk, dzięki Adek. Jak coś za "darmo" jest to trzeba 3 razy sprawdzać żeby sobie problemów jeszcze nie narobić.
adek Napisano 16 Wrzesień 2009 Autor Napisano 16 Wrzesień 2009 Nie sprawdzałem ich dokładnie, ale kiedyś jak czegoś szukałem, było free do "użytku domowego" - czyli niekomercynego. Ale może być zupełnie inaczej. Po prostu trzeba sprawdzac strone autora. W wielu przypadkach wystarczy kontakt + mały donate przez paypal. Ale tak jak mówie, kiedyś szukałem jakiś wzorów na stronę i znalazłem i właśnie tak było. Ale skontaktowałem się z autorem i nie było problemu.
Rekomendowane odpowiedzi