adek Napisano 23 Wrzesień 2009 Napisano 23 Wrzesień 2009 Znalazłem dosyć interesującą informację od firmy AniLibrary. Firma ta stworzyła kolekcję modeli drzew animowanych. Jest to w pewnym sensie nowość, o ile modele drzew nikogo nie dziwią (mamy pluginy do ich generowania, kolekcje modeli przeróżnych firm), to animowane modele wydają się być czymś nowym. Więcej w rozszerzeniu informacji. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=806
Traitor Napisano 23 Wrzesień 2009 Napisano 23 Wrzesień 2009 Hm, w zasadzie animowane drzewa juz dawno oferowal plugin Onyx TreeStorm. Z tego co pamietam bylo to juz dostepne od wersji 3ciej maxa. No ale konkurencja mile widziana.
Gość Gosc Napisano 23 Wrzesień 2009 Napisano 23 Wrzesień 2009 no nie wiem, te chwiejace sie we wszystkich kierunkach konary drzew jakos mnie nie przekonuja oczywiscie, zanimowali, ale jest to zrobione tak prymitywanie ze az nie daje sie tego ogladac, przypuszczam ze juz selectywny noise narzucony na cale drzewo z dobrze dobrana amplituda i okresem lepiej bedzie wygladac
PICsell Napisano 23 Wrzesień 2009 Napisano 23 Wrzesień 2009 Faktycznie nie wygląda to super. Jeszcze przy małym wietrze nie widać pewnie tylu błędów . W ostatnich sekundach był jakiś bug, bo gałązka machała do nas jak na pożegnanie. :-)
PLS Napisano 24 Wrzesień 2009 Napisano 24 Wrzesień 2009 No takie drzewko gdzies w animce za innymi drzewami, ledwo widoczne, moze daloby rade wsadzic. Ale ogolnie slabo to wyglada.
Rekomendowane odpowiedzi