jaccunio Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 Witam, po dłuuższej przerwie zainstalowałem maxa (2009) i zdzwiło mnie jak wolno działa - scena z jednym boxem i zwykłe move sie zacina, skacze.. Sprzęt to ibm t61p, karta graf nvidia fx570m 256mb. Czy to moze byc wina rozdzielczosc (1920 x 1200)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 Możliwe że rozdzielczość,ale jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś spróbuj wywalić autocammax.gup z folderu stdplugs w katalogu maxa-to plugin viewcube.Na niektórych kompach spowalnia maxa. Pozdr:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 maxy staly sie wogole dziwnie wolne od wersji >2008. Max 9 to chyba ostania ostoja szybko dzialajacej aplikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 maxy staly sie wogole dziwnie wolne od wersji >2008. Max 9 to chyba ostania ostoja szybko dzialajacej aplikacji. No taa,ale bez przesady,na jednym boxie to nawet max 2010 raczej nie powinien skakać;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PICsell Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 Co do viewcube możesz zainstalować hotfixa. Też mam 1920x1200 i nie zauważyłem żadnych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 25 Wrzesień 2009 Share Napisano 25 Wrzesień 2009 Co do viewcube możesz zainstalować hotfixa. Też mam 1920x1200 i nie zauważyłem żadnych problemów. Eee,miałem z service packiem a viewcube i tak zamulał,było troche wydajniej ale nie tak jak po skasowaniu.Zależy od karty graficznej,sterowników itp...Np. u mnie z service packiem strasznie zaczął zoom na rolce myszki skakać,po skasowaniu autocammax.gup sie nagle naprawił:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi