Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, po dłuuższej przerwie zainstalowałem maxa (2009) i zdzwiło mnie jak wolno działa - scena z jednym boxem i zwykłe move sie zacina, skacze..

Sprzęt to ibm t61p, karta graf nvidia fx570m 256mb. Czy to moze byc wina rozdzielczosc (1920 x 1200)?

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Możliwe że rozdzielczość,ale jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś spróbuj wywalić autocammax.gup z folderu stdplugs w katalogu maxa-to plugin viewcube.Na niektórych kompach spowalnia maxa.

Pozdr:)

Napisano

maxy staly sie wogole dziwnie wolne od wersji >2008. Max 9 to chyba ostania ostoja szybko dzialajacej aplikacji.

Napisano
maxy staly sie wogole dziwnie wolne od wersji >2008. Max 9 to chyba ostania ostoja szybko dzialajacej aplikacji.

No taa,ale bez przesady,na jednym boxie to nawet max 2010 raczej nie powinien skakać;)

Napisano

Co do viewcube możesz zainstalować hotfixa. Też mam 1920x1200 i nie zauważyłem żadnych problemów.

Napisano
Co do viewcube możesz zainstalować hotfixa. Też mam 1920x1200 i nie zauważyłem żadnych problemów.

Eee,miałem z service packiem a viewcube i tak zamulał,było troche wydajniej ale nie tak jak po skasowaniu.Zależy od karty graficznej,sterowników itp...Np. u mnie z service packiem strasznie zaczął zoom na rolce myszki skakać,po skasowaniu autocammax.gup sie nagle naprawił:)