Mulholland Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 Hej. Mam dziwny problem, przy szybkim obrocie sceny maxie, albo np zoom oucie, max się wywala. Dzieje się to w systemie Windows 7, mam też starego xp-ka i ten problem nie istnieje. Czy ktoś mógłby mi poradzić, co z tym zrobić? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxymilianMax Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 Spróbuj zmienić w preferencjach głównych/zakładka Viewports , DirectX z 9 na 10 lub na odwrót (zależy jak masz) . A jak nie to spróbuj OpenGLa .. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 Ja mam tak samo na Viście. Max 2009. Zarówno pod DirectX 9 jak i pod Performance Driver. Max Maksem pozostanie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mulholland Napisano 27 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2009 Mam maxa 2009. W Dierect X 10 to samo, w Open GL wywala się po załadowaniu projektu. Windows oczywiście nie final release, premiera jest w październiku chyba. Sterowniki mam ściągnięte ze stronki poducenta, karta NVIDIA 9600 GT, orginalne dostarczone na płycie nie chciały się odpalić. arev - nie wiem jak sobie z tym radzisz, bo u mnie wywala się co paręnaście minut albo częściej, funkcjonalność programu spada do 0. Czy może ktoś wie jak można sobie z tym poradzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomson Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 mam złudne wrażenie, że masz taki sam problem jak ja miałem przedwczoraj. Zainstalowałem to i już mnie nie wywala z programu: http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=13774693&linkID=9241178 Może Tobie to też pomoże 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxymilianMax Napisano 28 Wrzesień 2009 Share Napisano 28 Wrzesień 2009 (edytowane) AHah, miałem coś takiego w Maxie 2010 w Viście po wgraniou sterów od Nvidii(też na 9600GT) z serii 19x.xx proponuję powrócić do serii 18x.xx :) np te pod Win 7 x64 > http://www.nvidia.com/object/win7_winvista_64bit_186.18_whql.html Edytowane 29 Wrzesień 2009 przez MaxymilianMax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mulholland Napisano 30 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2009 Hej. Zainstalowałem hotfixa i na razie problem nie powraca. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi